close search results icon

To καλοκαιρινό φρουτοποτό που θα λατρέψουν τα παιδιά

To καλοκαιρινό φρουτοποτό που θα λατρέψουν τα παιδιά

Ένα πεντανόστιμο φρουτοποτό παρουσιάζει το BBC Food για το φετινό καλοκαίρι, με τη σημείωση πως κανένα παιδί δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί. Αλλά και για τον ενήλικο μοιάζει ακαταμάχητο, καθώς με ένα σφηνάκι αλκοόλ μετατρέπεται σε ένα πρώτης τάξεως δροσερό κοκτέιλ για την καλοκαιρινή κάψα…

Λεμονάδα καρπουζιού θα το αποκαλούσαμε με δυο λέξεις. Είναι απίθανη στη γεύση και πανεύκολη στην προετοιμασία.

Τι χρειάζεσαι; Ένα μεγάλο καρπούζι, 250ml χυμό λεμονιού (φρεσκοστυμμένο κατά προτίμηση), 100 γραμ. ζάχαρη άχνη, 1 λίτρο σόδα, 1 λάιμ (κομμένο σε φέτες), μέντα ψιλοκομμένη και τριμμένο πάγο.

Πώς γίνεται; Αφαιρούμε την κορυφή του καρπουζιού και βγάζουμε με ένα μεγάλο κουτάλι το περιεχόμενο, ψαρεύοντας στην πορεία τα κουκούτσια. Πολτοποιούμε μέσα σε ένα κόσκινο (σήτα) τη σάρκα του καρπουζιού, μαζεύοντας τον χυμό σε ένα μπολ.

Βάζουμε τη σάρκα στο μπλέντερ, μαζί με τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη, και χτυπάμε μέχρι να πάρει τη μορφή του πουρέ. Κατόπιν ρίχνουμε σταδιακά τη σόδα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τριμμένο πάγο στο κέλυφος του άδειου καρπουζιού και το γεμίζουμε με το μείγμα μας. Σερβίρουμε το υπόλοιπο σε μια κανάτα, με φέτες λάιμ και μέντα.

Αν θέλουμε, ρίχνουμε σε ένα ψηλό ποτήρι γεμάτο με πάγο και το φρουτοποτό μας ένα σφηνάκι τεκίλα ή λευκό ρούμι και έχουμε έτοιμο ένα δροσιστικό καλοκαιρινό κοκτέιλ…

newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ