close search results icon

Το "καταραμένο" χαλάζι χτύπησε και τις Αμπελειές!

Δοκάρι και...μέσα δυστυχώς για την τοπική κοινότητα από το ακραίο καιρικό φαινόμενο. 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Προειδοποίησε τις προηγούμενες ημέρες. Χτύπησε Καλή, Άνυδρο, Δροσερό, Τριφύλλι-Γυψοχώρι. Έκανε ζημιές σε ουκ ολίγα χωριά του κάμπου αλλά και της Αλμωπίας.

Ο λόγος, για το χαλάζι που έκανε την εμφάνιση του, για ακόμη μία φορά σαν σύγχρονη "κατάρα" και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης μέρας έπληξε την τοπική κοινότητα Αμπελειών, με χαρακτηριστικές ζημίες όπως ακριβώς αυτή που βλέπουμε:

342977303-1001823770846148-4915111849440688263-n.jpg

Είναι απίστευτο όταν συναντά κάποιος αγρότης ακόμη και το φαινόμενο να έχει "χτυπηθεί" από χαλάζι το μισό χωράφι και το άλλο μισό να έχει μείνει...άθιχτο! Υπήρξαν και τέτοιες περιπτώσεις, όπως αναφέρθηκε. 

Σύμφωνα με την πληροφόρηση μας, ακόμη δεν έχει κινηθεί κάτι, ως προς το τι θα συμβεί με τις καταγραφές των ζημιών, κάτι το οποίο λογικά αναμένεται. Ειδάλλως, το πλήγμα θα είναι "διπλά" καταστροφικό, καθώς βερίκοκα και ότι άλλο χτυπήθηκε θα ακολουθήσει ιδιαίτερα "δύσβατο δρόμο", καθώς η καλλιέργεια συνεχίζεται και είναι ο πολύτιμος μήνας της ο Μάιος που σε λίγες μέρες θα αποτελέσει κρίσιμο χρονικό διάστημα για τους παραγωγούς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ