close search results icon

Το χριστουγεννιάτικο χωριό της προσφοράς και της αλληλεγγύης στην Κατερίνη

Το 9ο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» οργανώνει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.

Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» στην Κατερίνη είναι ένα χωριό για όλον τον κόσμο, το οποίο κάθε χρόνο, τέτοια εποχή μας υπενθυμίζει το αληθινό νόημα των γιορτών, που είναι η προσφορά και η αλληλεγγύη.

Είναι ένα χωριό που σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με τα άλλα και σίγουρα αξίζει της προσοχής μας. Ο χαρακτήρας του δεν είναι εμπορικός και βασίζεται στην αχρήματη συναλλαγή ενώ στόχος του είναι να δώσει χαρά και αγάπη στα παιδιά μέσα από τις δράσεις του και τα διαδραστικά παιχνίδια του.

Μπορεί να το επισκεφτεί κανείς και να απολαύσει τις παροχές του χωρίς να πληρώσει είσοδο, παρά μόνο προσφέροντας (προαιρετικά για τους μαθητές) 1 κουτί γάλα και ένα μεταχειρισμένο παιδικό βιβλίο ή παιχνίδι, κατ’ άτομο, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Το 9ο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» οργανώνει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας με τη βοήθεια των εθελοντών της, οι οποίοι προέρχονται όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και διάφορα σημεία της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, 44 Εθελόντριες και Εθελοντές από Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Τσεχία και Γερμανία συμμετέχουν φέτος στις εργασίες προετοιμασίας της μεγάλης αυτής γιορτής ενώ το Χωριό, αγκάλιασε και στηρίζει ολόκληρη η τοπική κοινωνία.

2-Xjx4B.jpg

Οπως υποστηρίζει και η ίδια η Εθελοντική ομάδα για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Κατερίνη με ανάρτησή της στην επίσημη σελίδα της στο Facebook: «Πρόκειται για ένα συλλογικό εγχείρημα το οποίο δίνει μια ξεχωριστή νότα αισιοδοξίας και περηφάνιας στον τόπο μας. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου δεν είναι ένα περιστασιακό χόμπι, μια μεμονωμένη, περιστατική και αποσπασματική πράξη.

Το Χωριό μας είναι μια ξεκάθαρη πολιτική πράξη! Έχει στόχους, έχει φωνή και λέει πως θα μείνουμε όλοι μαζί όρθιοι και ενεργοί. Το Χωριό «φωνάζει» δυνατά και λέει πως δεν δεχόμαστε άλλο να συμμετέχουμε σε μια ζωή, η οποία είναι υποδεέστερη απ’ αυτήν που είμαστε ικανοί να ζήσουμε!».




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ