close search results icon

Το μέλλον των τροφίμων και ο ρόλος του αγροτικού τομέα στην ανθεκτικότητά τους

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως ο αγροτικός τομέας πρέπει να ρίξει το βάρος του περισσότερο στην ποιότητα.

Το μέλλον των τροφίμων και ο ρόλος του αγροτικού τομέα στην ανθεκτικότητα των τροφίμων συζητήθηκαν κατά την διάρκεια του 11ου Regional Growth Conference, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος τόνισε πως ψηλά στην ατζέντα ήταν είναι και θα είναι η διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας. Αυτό όπως είπε, το τελευταίο διάστημα, επιτεύχθηκε μέσω της ενιαίας ενίσχυσης, του «πρασινίσματος» αλλά και με την εξασφάλιση προμηθειών μέσω τρίτων αγορών αλλά με ομολογουμένως υψηλότερο κόστος.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως ο αγροτικός τομέας πρέπει να ρίξει το βάρος του περισσότερο στην ποιότητα, στην παραγωγή προϊόντων πιο φιλικά προς το περιβάλλον, στην τεχνολογική εξέλιξη, στον αγροτουρισμό και στην μεταποίηση.

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι Alessandra de Seneen (Γενική Γραμματέας, INSOR και συνεργάτης BAICR cultura della Relazione), ο Χρήστος Τσαντίλας (Ανώτερος ερευνητής ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και επιστημονικός συνεργάτης ΕΝΑ), η Έφη Λαζαρίδου (Διευθύνουσα Σύμβουλος, New Agriculture New Generation) και ο Νικόλαος Παυλονάσιος (Πρόεδρος, Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών)

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Γωγώ Κατσέλη (ΕΡΤ – Ελεύθερος Τύπος)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ