close search results icon

Το ΠΑΣΟΚ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το μήνυμα του Κινήματος Αλλαγής. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η 8η του Μάρτη είναι μια διαρκής υπενθύμιση των αγώνων των εργαζόμενων γυναικών για ισότητα και χειραφέτηση. Ειδικά στην Ελλάδα, όλες οι στρεβλώσεις και παθογένειες της αγοράς εργασίας αντανακλώνται στη γυναίκεια απασχόληση. Οι γυναίκες κατέχουν στην χώρα μια σειρά από αρνητικές πρωτείες, στα υψηλά ποσοστά όσων που βρίσκονται εκτός εργασίας ή άνεργες, σε ευέλικτες και συνήθως κακοπληρωμένες δουλείες, ενώ οι μητέρες αντιμετωπίζουν τα πιο ισχυρά εμπόδια είτε για την παραμονή τους στην εργασία είτε στην επαγγελματική τους εξέλιξη.

Η Ημέρα της γυναίκας, γιορτάζεται με πορείες και κινητοποιήσεις στους χώρους εργασίας, φέτος όμως η 8η του Μάρτη είναι η αφορμή για να συνταχθούν οι εργαζόμενοι της χώρας με την φωνή όλης της κοινωνίας, που απαιτεί να ριχθεί άπλετο φως στην ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών, να μην συγκαλυφθεί τίποτα από την κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά τον Κ. Μητσοτάκη.

Από την Δευτέρα λαμβάνει χώρα μια αξιοσημείωτη πρωτοβουλία από πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια σωματεία, εργατικά κέντρα και την ΑΔΕΔΥ για 24ωρή απεργία. Τα συνδικάτα καλούν σε μαζικά συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις και στο Σύνταγμα με κεντρική απαίτηση να έγκλημα των Τεμπών να μην μείνει ατιμώρητο.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής χαιρετίζει την κίνηση των εκπροσώπων των εργαζομένων και συμμετέχει με όλο το δυναμικό του στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Με τις γυναίκες εργαζόμενες στην πρώτη γραμμή, απαιτούμε να αποδοθούν οι ευθύνες για τον τόσο άδικο θάνατο των 57 συμπολιτών μας, η κυβέρνηση να σταματήσει την θεσμική διολίσθηση και τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να δώσει τις απαντήσεις που ζητά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ