close search results icon

Το συγκινητικό αντίο του π. Βασιλείου προς το ποίμνιο του!

Το συγκινητικό αντίο του π. Βασιλείου προς το ποίμνιο του!


Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ωκεανού και συγκεκριμένα στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, αναμένεται να μετακομίσει τις επόμενες ημέρες ο πατήρ Βασίλειος Αποστολίδης μαζί με την οικογένεια του.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Αψάλου, δέχθηκε μια άκρως τιμητική πρόταση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, προκειμένου να συνεχίσει την ιερατική του διακονία υπηρετώντας την ελληνική ομογένεια. Έχοντας την ευχή του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχη μας κ. Ιωήλ και έπειτα από ώριμη σκέψη και προσευχή, αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση και να μεταβεί στην Αμερική.

img-011b064981e69db08ea7d35363032daa-v.jpg


Έτσι το απόγευμα της Παρασκευής, στο τέλος της Ακολουθίας των Γ΄ Χαιρετισμών στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ Ιωήλ, στον κατάμεστο από πιστούς και άρχοντες Ιερό Ναό, ο πατήρ Βασίλειος με μια άκρως συγκινητική ομιλία αποχαιρέτησε το ποίμνιο του, εκφράζοντας ευχαριστίες προς όλους τους συνεργάτες του, τον Πρωτοσύγκελο π. Στέφανο Δέβρελη, τον Ιεροκήρυκα π. Παντελεήμονα Καραλάζο, ιδιαιτέρως όμως εξέφρασε την αγάπη, το σεβασμό, και την εκτίμηση στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ιωήλ, για την έμπρακτη αγάπη και στήριξη που έδειξε στο πρόσωπο του, όλα αυτά τα χρόνια.

img-c27ef17ffab4d2af83009b98cf2969c8-v.jpg


Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με λόγια άκρως επαινετικά για το χαρακτήρα, το ήθος και την προσωπικότητα του π. Βασίλειου και της οικογένειάς του, καθώς και για το έργο που διετέλεσε στην ενορία, τονίζοντας ότι ουδέποτε τον στεναχώρησε και έδωσε την ευχή του να συνεχίσει την ιερατική του αποστολή για το καλό της Εκκλησίας.

Ο π. Βασίλειος, σε ένδειξη αγάπης και σεβασμού προσέφερε στον Μητροπολίτη Ιωήλ ένα κεντητό Επιγονάτιο που έφερε τον Άγιο Αθανάσιο, ενώ και ο Μητροπολίτης μας ανταπέδωσε χαρίζοντας στον π. Βασίλειο ένα τεμάχιο από το ιερό λείψανο του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης, το οποίο και θα μεταφέρει στην Αμερική ως ευλογία.

img-b387cc3173b3577b84af04ca26a8fba9-v.jpg


Οι πιστοί μετά το Δι ευχών, με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν τον ιερέα τους, ο οποίος υπηρέτησε στην Άψαλο για δέκα συνεχόμενα έτη.

https://youtu.be/rCbsgJ7Cktg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ