Το τελευταίο καλοκαίρι με δύο ελληνικές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ και πέντε στην Ευρώπη
Ήταν κάτι που είχε φανεί από τα τέλη του Αυγούστου. Τώρα πλέον μπορούμε να το καταγράψουμε με σαφώς μεγαλύτερη βεβαιότητα. Η χρονιά που διανύουμε θα είναι και η τελευταία που η χώρα μας θα έχει δύο εκπροσώπους στα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα, θα είναι η τελευταία που ο πέμπτος της βαθμολογίας θα πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Από το καλοκαίρι του 2021, όλα αυτά θα μοιάζουν με περασμένα μεγαλεία. Πάμε όμως να εξηγήσουμε αναλυτικά γιατί πλέον γίνεται λόγος για μία κατάσταση που είναι αδύνατο να αντιστραφεί.
Η χώρα μας μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ βρίσκεται στη 17η θέση με 25.700 βαθμούς. Στην ανατολή του 2020 θα συνεχίσει να εκπροσωπείται μόνο από τον Ολυμπιακό στο Γιουρόπα Λιγκ του οποίου το έργο κάθε άλλο παρά εύκολο αναμένεται να είναι. Οι Πειραιώτες έχουν σαφώς τον τίτλο του αουτσάιντερ απέναντι στην περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης Άρσεναλ και το πιθανότερο σενάριο τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο είναι να μην συνεχίσουν στους «16». Εφόσον αυτό γίνει πράξη τα περιθώρια της χώρας για να αυξήσει τη βαθμολογική της συγκομιδή είναι πάρα πολύ μικρά και άρα η 17η θέση είναι «ταβάνι».
Πάνω από την Ελλάδα τούτη τη στιγμή βρίσκεται στη 16η θέση η Σκωτία με 26.625 βαθμούς και στη 15η θέση η Κύπρος με 26.750 βαθμούς. Οι Σκωτσέζοι συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ με δύο ομάδες, τη Σέλτικ που θα βρει απέναντί της την Κοπεγχάγη και τη Ρέιντζερς που θα συναντήσει την Μπράγκα. Αμφότερες, λοιπόν, έχουν σημαντικές πιθανότητες πρόκρισης και άρα η ψαλίδα με την Ελλάδα όχι μόνο δεν πρόκειται να κλείσει αλλά αναμένεται να ανοίξει ακόμα περισσότερο. Σε ό,τι έχει να κάνει με την Κύπρο, θα συνεχίσει να εκπροσωπείται μόνο από τον ΑΠΟΕΛ που όμως απέναντι στην ασταθή τα δύο τελευταία χρόνια Βασιλεία έχει τις δικές του πιθανότητες να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
**διαβάστε τη συνέχεια εδώ: https://www.sdna.gr/podosfairo/673709_teleytaio-kalokairi-me-dyo-ellinik...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη του 2026
13 Νοεμβρίου 2025 -
Πιερία: Τοπική Ανάπτυξη Υπαίθρου στο Πνευματικό Κέντρο Καταχά
13 Νοεμβρίου 2025 -
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Αγροσυκιά Πέλλας
13 Νοεμβρίου 2025 -
Η εορτή του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Δράμα
13 Νοεμβρίου 2025