Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση | PellaNews

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Με μια λαμπερή εκδήλωση η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας τιμά τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσης. 

Στην εκδήλωση συμμετέχει η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου που τραγουδισε διαφορά πατριωτικά άσματα ενώ και οι Ιερό ψάλτες έψαλαν τροπαρια των νέο μαρτύρων Αγίων. 

Μάλιστα στην σημερινή εκδήλωση θα προβληθεί και η ταινία για την Αγία Χρυσή της Αλμωπίας, την οποία σκηνοθέτησε ο αρχιμανδρίτης Παΐσιος του Νέοχωριου της Αλμωπίας. 

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας π Ελευθέριος αναφέρθηκε στον βιο της Αγίας Χρυσής αλλά και τόνισε την σημασία που έχουν οι νέο μάρτυρες για την ελευθερία και την διατήρηση του Ελληνισμού. 

Την εκδήλωση λάμπρηναν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ Ιωήλ αλλά και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Γουμένισσας Δημήτριος, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας. 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπατσης, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, οι αντιδήμαρχοι Αλμωπίας Πολυξένη Νάνου, Γιάννης Κετικιδης και Γιάννης Σελκος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Πέλλας Επιτροπακης, αντιδήμαρχοι Πέλλας, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης Αρχιμανδρίτης Στέφανος, ο Αρχιερατικός επίτροπος Σκύδρας Αρχιμανδρίτης Αντώνιος, οι βουλευτές Πέλλας Διονύση Σταμενίτης, Λακης Βασιλειάδης και Θεοδώρα Τζάκρη, πλήθος ιερέων αλλά και κάτοικοι του Νέοχωριου Αλμωπίας καθώς ο π Παΐσιος μισθωσε λεωφορείο. 

Αναλυτικο ρεπορτάζ με τις τοποθετήσεις σε νεότερες αναρτήσεις μας