close search results icon

Τουλάχιστον 70 ανθρακωρύχοι εγκλωβισμένοι στην Ταϊβάν μετά τον «Εγκέλαδο»

Οι αρχές έχουν χάσει επαφή με 50 ταξιδιώτες.

Ώρα με την ώρα αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε ο «Εγκέλαδος» που χτύπησε την Ταϊβάν. Στο μεταξύ κορυφώνεται η αγωνία για δεκάδες εγκλωβισμένους στα συντρίμμια.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Ταϊβάν ανέφερε πριν από λίγο ότι 70 ανθρακωρύχοι έχουν παγιδευτεί σε δύο ανθρακωρυχεία στην κομητεία Χουαλιέν, που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι 64 έχουν παγιδευτεί σε ένα ανθρακωρυχείο και άλλοι έξι άνθρωποι βρίσκονταν σε διαφορετικό ορυχείο.

Επίσης, η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού για εγκλωβισμένους σε σήραγγες κοντά στην πόλη Χουάλιεν, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δύο Γερμανοί.

Ωστόσο, οι αρχές έχουν χάσει επαφή με 50 ταξιδιώτες που επέβαιναν σε τέσσερα μίνι μπας και κατευθύνονταν σε ξενοδοχείο μέσα στο εθνικό πάρκο Ταρόκο.

Ήδη έχουν καταγραφεί εννέα θάνατοι και τουλάχιστον 934 τραυματίες. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα θύματα βρίσκονται στην ορεινή, αραιοκατοικημένη κομητεία Χουάλιεν, στην ανατολική Ταϊβάν, όπου εντοπίστηκε και το επίκεντρο το σεισμού.

Ο σεισμός και οι μετασεισμοί προκάλεσαν επίσης 24 κατολισθήσεις και ζημιές σε 35 δρόμους, γέφυρες και σήραγγες

Ο σεισμός, που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ήταν ο ισχυρότερος σεισμός εδώ και 25 χρόνια την Ταϊβάν. Η δόνηση ήταν 7,5 βαθμών, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ή 7,4, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, και 7,2, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊβάν. Μετά τον σεισμό εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στην Ταϊβάν, στις νήσους της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας και σε πολλές επαρχίες των Φιλιππίνων, η οποία στη συνέχεια ήρθη.

Το εστιακό βάθος του υποθαλάσσιου σεισμού, που σημειώθηκε σε ώρα κατά την οποία οι κάτοικοι κατευθύνονταν στη δουλειά τους και τα παιδιά πήγαιναν στο σχολείο, ήταν 15,5 χιλιόμετρα.

Η προεδρία της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Λάι Τσινγκ-τε, ο οποίος αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά του τον επόμενο μήνα, επισκέφθηκε την Χουάλιεν. «Στον παρόντα χρόνο το σημαντικότερο, η πρώτη προτεραιότητα, είναι να διασωθούν άνθρωποι», δήλωσε ο πρόεδρος μιλώντας έξω από ένα από τα κτίρια που κατέρρευσαν στην Χουάλιεν.

πηγή: efsyn.gr

*κεντρική φώτο: TVBS via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ