close search results icon

«Τραγουδάμε Καββαδία – 50 χρόνια μετά…»

«Τραγουδάμε Καββαδία – 50 χρόνια μετά…»

«Τραγουδάμε Καββαδία – 50 χρόνια μετά…»

Μια βραδιά ποίησης και μουσικής

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου
Αρχαιολογικός Χώρος Ευρωπού, Π.Ε. Κιλκίς
Ώρα έναρξης: 20:00
Είσοδος ελεύθερη – χωρίς κρατήσεις

Θα προηγηθεί ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο (19:00 – 20:00).

Πενήντα χρόνια μετά τον θάνατο του Νίκου Καββαδία, ο ποιητής των θαλασσών, των μεγάλων ταξιδιών και της αστείρευτης νοσταλγίας επιστρέφει μέσα από μια ξεχωριστή μουσικοποιητική παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, τον Κώστα Πρατσινάκη, τον Κωνσταντίνο Καζάκο στην αφήγηση και πρωτότυπα κείμενα – λογοτεχνική επιμέλεια της Άννας Μυκωνίου.

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με τον Δήμο Παιονίας, παρουσιάζουν μια ξεχωριστή μουσικοποιητική εμπειρία στον επιβλητικό Αρχαιολογικό Χώρο Ευρωπού, στην κοιλάδα του Αξιού — έναν τόπο όπου η ιστορία συνομιλεί με τη μνήμη, την ποίηση και τη μουσική, προσφέροντας στο κοινό μια υψηλής αισθητικής εμπειρία, με ελεύθερη είσοδο.

Δεν πρόκειται για μια ακόμη συναυλία. Πρόκειται για μια ποιητική περιπλάνηση στον κόσμο του Νίκου Καββαδία, εκεί όπου οι λέξεις μυρίζουν αρμύρα, τα λιμάνια γίνονται τόποι μνήμης και οι άνθρωποι κουβαλούν μέσα τους την αγωνία της αναχώρησης και τη λαχτάρα της επιστροφής. Μέσα από τη μουσική, την αφήγηση και τον ποιητικό λόγο, η παράσταση φωτίζει τον άνθρωπο πίσω από τον μύθο και αναδεικνύει τη διαχρονικότητα ενός έργου που εξακολουθεί να συγκινεί κάθε γενιά.

Οι στίχοι του Καββαδία συναντούν τις εμβληματικές μελοποιήσεις των Θάνου Μικρούτσικου, Γιάννη Σπανού, Μαρίζας Κωχ και Δημήτρη Ζερβουδάκη. Τραγούδια που έχουν σημαδέψει τη συλλογική μας μνήμη, που τραγουδήθηκαν σε παρέες, σε ταξίδια και σε νύχτες γεμάτες θάλασσα, αποκτούν νέα πνοή μέσα από μια παράσταση όπου η μουσική συνομιλεί με την ποίηση και η αφήγηση οδηγεί τον θεατή στα μονοπάτια της ζωής και της δημιουργίας του μεγάλου ποιητή.

Μια βραδιά αφιερωμένη όχι μόνο στον Καββαδία, αλλά στη δύναμη της ποίησης να μας ενώνει, να μας συγκινεί και να μας ταξιδεύει.

Σύλληψη- Κείμενα – Λογοτεχνική επιμέλεια
Άννα Μυκωνίου

Ερμηνεύουν:
Δημήτρης Ζερβουδάκης
Κώστας Πρατσινάκης
Μαρία Φραγκούλη
Μαρία Κατηρτζίδου

Αφήγηση: Κωνσταντίνος Καζάκος

Με το μουσικό σχήμα «Πριγκηπέσσα»

Ενορχηστρώσεις - Ακορντεόν: Ηρακλής Βαβάτσικας
Πιάνο: Σάκης Κοντονικόλας
Κιθάρα: Δημήτρης Σφίγγος
Κοντραμπάσο: Μίλτος Τσαλιγόπουλος

Σε Συνδιοργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς
Σε Συνεργασία : Δήμο Παιονίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ