close search results icon

Τραμπ: «Μέσα σ΄ένα 24ωρο θα μπορούσα να βάλω τέλος στον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία»

Τραμπ: «Μέσα σ΄ένα 24ωρο θα μπορούσα να βάλω τέλος στον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία»

Πολύ αισιόδοξος εμφανίστηκε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δηλώνοντας σε αμερικανικό δίκτυο ότι θα μπορούσε να βάλει τέλος στον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία μέσα σ' ένα 24ωρο.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «New York Post», o Aμερικανός δισεκατομμυριούχος θα μπορούσε μέσα σε μία ημέρα να καταφέρει αυτό που δεν μπόρεσε η Δύση μέσω αλλεπάλληλων διαπραγματεύσεων και με τις δύο πλευρές: να βάλει «φρένο» στις εχθροπραξίες που έχουν ξεκινήσει από τις 24 Φεβρουαρίου του 2022 με πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο του «Fox News», Σον Χάνιτι o 76χρονος Τραμπ υποστήριξε ότι, εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει τελειώσει μέχρι την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών του 2024 και ο ίδιος επρόκειτο να επανεκλεγεί στον Λευκό Οίκο, θα μπορούσε «μέσα σε μια ημέρα» να βρει μια ειρηνευτική συμφωνία.

Ο σύζυγος της Μελάνια Τραμπ υποστήριξε μάλιστα ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ιδίου, του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι όπως και του Ρώσου ηγέτη , Βλαντιμίρ Πούτιν θα ήταν «εύκολες».

«Αν δεν έχει βρεθεί λύση στον πόλεμο (μέχρι τις εκλογές του 2024), θα βρω εγώ λύση στο θέμα του πολέμου μέσα σε 24 ώρες μαζί με τον Ζελένσκι και τον Πούτιν, και μπορώ να κάνω μία πολύ εύκολη διαπραγμάτευση αλλά δεν θέλω να σας πω περί τίνος πρόκειται γιατί τότε δεν θα μπορώ να την χρησιμοποιήσω. Θα μπορέσω μέσα σε μια μέρα να φέρω την ειρήνη», επανέλαβε.

Ο Τραμπ τόνισε επίσης ότι, μέχρι την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, «ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει πολύ χειρότερος».

protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ