close search results icon

Τράπεζες: Κατεβάζουν ρολά - Ποιες συναλλαγές δεν θα μπορούμε να κάνουμε

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν προειδοποιήσει ότι, «λόγω της εορτής του Πάσχα των Καθολικών, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1 Απριλίου, θα εκτελεστούν την Τρίτη 2 Απριλίου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη»

Τράπεζες: Κατεβάζουν ρολά - Ποιες συναλλαγές δεν θα μπορούμε να κάνουμε

Κλειστές θα παραμείνουν οι τράπεζες, λόγω του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών. Το Πάσχα των Καθολικών πέφτει φέτος στις 31 Μαρτίου και ως εκ τούτου η Παρασκευή 29 Μαρτίου και η Δευτέρα 1η Απριλίου θεωρούνται τρόπον τινά τραπεζικές αργίες.

Οι συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στα πιστωτικά ιδρύματα τις ημέρες της ειδικής αργίας θα καταχωρηθούν στα συστήματα με ημερομηνία 2 Απριλίου 2024, δηλαδή την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Πληρωμές για αυθημερόν εξόφληση λογαριασμών τρίτων που θα καταχωρούνται από την Παρασκευή, 29 Μαρτίου έως και την Δευτέρα, 1η Απριλίου 2024, θα έχουν ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη, 2 Απριλίου 2024 τα καταστήματα των Τραπεζών στην Ελλάδα θα παραμείνουν ανοιχτά.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν προειδοποιήσει ότι, «λόγω της εορτής του Πάσχα των Καθολικών, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1 Απριλίου, θα εκτελεστούν την Τρίτη 2 Απριλίου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη».

Οι μεταφορές εντός της ίδιας τράπεζας, παρά το ότι αναμένεται να εκτελεστούν κανονικά, θα έχουν ημερομηνία αξίας την Τρίτη 2 Απριλίου.

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στην εκτέλεση των μισθοδοσιών, καθώς θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τρίτη 2 Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1η Απριλίου, θα παραμείνει κλειστό και το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Aλλαγές στις συναλλαγές στις τράπεζες

Αργία: από Παρασκευή 29/3 (Μ. Παρασκευή Καθολικών) έως Δευτέρα 1/4 (2η ημέρα Πάσχα Καθολικών)

Υποχρεώσεις που λήγουν την 29η Μαρτίου: Πληρωμή έως 28 Μαρτίου

Καταθέσεις που θα γίνουν μετά την 28η Μαρτίου: Θα φανούν από 2 Απριλίου – Αλλαγές και στην Μισθοδοσία

ΕΦΚΑ – Παράταση πληρωμών υποχρεώσεων: Την Τρίτη 2 Απριλίου αντί Παρασκευή 29 Μαρτίου

Δόθηκε παράταση για οφειλές

Το Υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανακοίνωσαν την παράταση της προθεσμίας πληρωμής οφειλών λόγω της ειδικής τραπεζικής αργίας που επιβάλει το Πάσχα των Καθολικών.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ επισημαίνει ότι οι προθεσμίες για καταβολή οφειλών και δόσεων παρατείνονται λόγω Καθολικού Πάσχα, έως και τις 2 Απριλίου 2024.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ