close search results icon

Τρεις συλλήψεις για το όπλο και τα μαχαίρια σε ξύλινο σκάφος

Παράνομα θανάσιμα αντικείμενα εντοπίστηκαν κρυμμένα μέσα σε χειραποσκευή.

Ένα ξύλινο σκάφος, το οποίο προερχόταν από το Αϊβαλί της Τουρκίας και βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή «Άκρα Μαχαίρα» της Λέσβου, κίνησε την προσοχή των ελληνικών αρχών, καθώς θεωρήθηκε ύποπτο.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το μεσημέρι της Τρίτης 21/3/2023 ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., για την ύπαρξη του σκάφους και άμεσα για το σημείο αναχώρησαν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.), καθώς και περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, όπου εντόπισαν το ξύλινο σκάφος σε απόσταση 0,23 ναυτικά μίλια από τις ελληνικές ακτές.

Στη συνέχεια πάνω σε αυτό ανέβηκαν λιμενικοί, έγινε έρευνα και εντοπίστηκαν κρυμμένα, μέσα σε χειραποσκευή, ένα πυροβόλο όπλο, διαμετρήματος 7,85 χιλιοστών, με αλλοιωμένο τον σειριακό αριθμό, ένας γεμιστήρας που περιείχε 12 φυσίγγια, τα οποία ανήκαν σε 75χρονο Τούρκο που επέβαινε στο σκάφος και δεν διέθετε σχετική άδεια οπλοφορίας-οπλοκατοχής, καθώς και ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 18cm.

Συνελήφθησαν ο 75χρονος και άλλα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό, 20 και 61 χρονών, επίσης από την Τουρκία. Το σκάφος με επιβαίνοντες, στελέχη Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής και συνοδεία περιπολικού σκάφους, οδηγήθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

πηγή: efsyn.gr- Χριστίνα Παπασταθοπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ