close search results icon

Tρία χρόνια Νέας Δημοκρατίας

Tρία χρόνια Νέας Δημοκρατίας

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Πέλλα μετά τις εκλογές του 2019 εξέλεξε τρεις βουλευτές έχοντας ισχυρή παρουσία στην κοινοβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης. Ωστόσο παρά την αισιοδοξία που υπήρχε αρχικά για υπουργοποίηση κανένας από τους βουλευτές Πέλλας δεν ανέλαβε χαρτοφυλάκιο της κυβέρνησης, αφήνοντας πικρή γεύση στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος.


Στα χρόνια της διακυβέρνησης του ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε αντιμέτωπος με πρωτοφανείς δυσκολίες τις οποίες κλίθηκε να αντιμετωπίσει. Σίγουρα η διαρκής απειλή των Τούρκων και τα όσα συνέβησαν στον Έβρο έδειξαν με το καλημέρα τις δύσκολες συνθήκες που κλίθηκε να αντιμετωπίσει το κυβερνών κόμμα, ενώ ακολούθησε η πανδημία του κορωνοϊού και ο πόλεμος της Ουκρανίας.


Εξωτερική πολιτική – Άμυνα


Η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια στο Υπουργείο Εξωτερικών κατάφεραν να θωρακίσουν την χώρα στο διεθνή τομέα αλλά και να ενισχύσουν τις συμμαχίες της πατρίδας μας τόσο με την Γαλλία όσο και με την Αμερική, δημιουργώντας πραγματικό πονοκέφαλο στον Ερντογάν, αφού η Ελλάδα απέκτησε σημαντική στρατιωτική υπεροχή. Βέβαια η επιλογή του πρωθυπουργού να συνταχθεί με την Αμερική έφερε σύννεφα στις σχέσεις της χώρας μας με την Ρωσία. Μάλιστα ακόμη και σήμερα ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει την Τουρκική προκλητικότητα εκσυγχρονίζοντας σε σημαντικό βαθμό το οπλοστάσιο της πατρίδας μας .


Πανδημία


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή που αντιμετώπισε και την πανδημία του κορωνοίού. Με ένα δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο αντιμετώπιζε πολλά και χρόνια προβλήματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης χειρίστηκε μια πρωτοφανή πανδημία και πήρε δύσκολα μέτρα αλλά και ήρθε αντιμέτωπος με ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο δεν πείστηκε για την αναγκαιότητα των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Βέβαια οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας αλλά και της οικονομίας δοκιμάστηκαν από την πρωτοφανή αυτή κρίση, με την κυβέρνηση να προσπαθεί ως ένα σημείο να στηρίξει όσους επλήγησαν.


Οικονομία


Σίγουρα η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφήνει θετικό πρόσημο στην οικονομία αφού οι πολιτικές που ακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησαν να στηρίξουν τις ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και την μεσαία τάξη στη μετα μνημονιακή πολιτική. Η μείωση των φόρων σε συνδυασμό με την στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών ήταν από τις προτεραιότητες της σημερινής κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα. Ωστόσο πολλές νεοφιλελεύθερες πολιτικές επικρίθηκαν από την κοινωνία.


Εκπαίδευση


Στον τομέα της εκπαίδευσης η Νέα Δημοκρατία μέχρι στιγμής δεν έχει εφαρμόσει κάποια εκπαιδευτική πολιτική, η οποία και θα αναβάθμιζε το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας Μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να προχώρησε σε ορισμένες προσλήψεις όμως τα χρόνια προβλήματα της ελληνικής εκπαίδευσης παραμένουν, με το σύστημα διορισμού να μην ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες αλλά ούτε και να είναι το πιο αξιοκρατικό, καθώς ο διορισμός στην εκπαίδευση επιτυγχάνεται μόνο με μεταπτυχιακά που εξασφαλίζονται από ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού.


Αγροτικά


Στην αγροτική πολιτική η κυβέρνηση κλίθηκε να αποζημιώσει τα δυο τελευταία χρόνια πολλούς αγρότες καθώς η κλιματική αλλαγή έπληξε πολλές παραγωγές της πατρίδας μας. Η αγροτική πολιτική που ακολούθησε η σημερινή κυβέρνηση είναι σε γενικές γραμμές επιτυχημένη ωστόσο χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού το ρωσικό εμπάργκο δημιούργησε προβλήματα στις εξαγωγές με τους αγρότες και ιδιαίτερα τους κερασοπαραγωγούς να μην μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε ανταγωνιστικές τιμές.


Πέλλα


Στην Πέλλα σίγουρα η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφήνει θετικό πρόσημο αφού ο σημειρνός πρωθυπουργός προχώρησε την διαδικασία για την κατασκευή του δρόμου Έδεσσα- Θεσσαλονίκη. Επίσης η σημερινή κυβέρνηση ήταν αυτή που με το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης χρηματοδότησε τους Δήμους της Πέλλας με 50 εκ ευρώ ενώ και το ταμείο Ανάκαμψης έδωσε χρηματοδότηση σε στο Κάστρο της Χρυσής και στη Μητρόπολη των Γιαννιτσών. Παράλληλα όμως προχωρά και το Φράγμα του Αλμωπαίου όπως και η κατασκευή του νέου δικαστικού μέγαρου της Έδεσσας αλλά και του Νηπιαγωγείου των Προμάχων. Σίγουρα όμως η Πέλλα έχει ανάγκη από έργα υποδομής αλλά και από αναπτυξιακές πολιτικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ