close search results icon

Τριάρα από Άρσεναλ στο αγγλικό ντέρμπι

Κέρδισε την Τότεναμ με 3-1

Τεράστια νίκη που την κρατά στο Νο1 πέτυχε η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα, η οποία ήταν επιβλητική κόντρα σε εκείνη του Αντόνιο Κόντε και με αγώνα περισσότερο πέρασε στο +4 από την Σίτι και πλέον περιμένει να δει… χαλαρή το ντέρμπι του Μάντσεστερ. Ειδηση το γκολ του Κέιν, με τον επιθετικό των Spurs να γίνεται ο πρώτος με 100 εκτός έδρας τέρματα στην Premier League και να φτάνει τα 14 σε βάρος της Αρσεναλ.

Δυνατά ξεκίνησε το ματς η Αρσεναλ και στο 3’ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όμως το σκαστό βολέ του Μαρτινέλι πήγε στο δοκάρι. Η ομάδα του Αρτέτα παρέμεινε ψηλά και πίεζε, όμως η Τότεναμ πέρασε την «μπόρα» και στο 13’ είχε τη δική της στιγμή με την προβολή του Ρισάρλισον από κοντά την οποία σταμάτησε ο Ράμσντεϊλ. Οι Spurs είχαν πλέον ισορροπήσει το ματς και έψαχναν την κόντρα, αλλά σε εκείνο ακριβώς το σημείο δέχθηκαν το γκολ. Στο 20’, έπειτα από πολλές πάσες γύρω από την περιοχή, η μπάλα πήγε στον Τόμας Παρτέι και εκείνος με τηλεκατευθυνόμενο σουτ στο παραθυράκι έκανε το 1-0.

Δυστυχώς για τους Gunners, το προβάδισμα δεν κράτησε πολύ. Στο 28’ ο Πέρισιτς πάτησε περιοχή και σούταρε άουτ και στο επόμενο λεπτό ο Ρισάρλισον μπορεί να μην πήρε καλή πάσα από τον Σον, όμως πήρε πέναλτι από τον Γκάμπριελ Μαγκαλάες, ο οποίος «έφαγε» την ντρίμπλα. Στο 31’ από τη βούλα του πέναλτι ο Χάρι Κέιν έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας για το 1-1 με το 14ο γκολ του σε 16 derby του βόρειου Λονδίνου. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, στο 43’, ο Γκαμπριέλ Ζέσους έδωσε… σακούλα σε δύο αντιπάλους μέσα στην περιοχή αλλά ο Ράμσντεϊλ είχε την απάντηση κρατώντας την ισοπαλία.

Η Τότεναμ κόντρα στη ροή του ματς είχε κρατηθεί στην ισοπαλία στο πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο όλα τελείωσαν μέσα σε 20 λεπτά. Στο 49’ η Αρσεναλ πήρε ξανά το προβάδισμα όταν μετά το σουτ του Σάκα, ο Γιορίς έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Ρομέρο δεν έδιωξε και ο Γκαμπριέλ Ζέσους έκανε το 2-1 από κοντά. Στο 62’ ο Εμερσον είδε απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα με τις τάπες στον Μαρτινέλι και πέντε λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος επιθετικός ξεκίνησε τη φάση από την οποία ο Τσάκα με διαγώνιο αριστερό διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Αρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Ζιντσένκο (73’ Τίρνεϊ), Γκαμπριέλ Μαγκαλάες, Σαλιμπά, Γουάιτ, Τσάκα, Παρτέι (73’ Λοκόνγκα), Μαρτινέλι, Οντεγκααρντ (80’ Φάμπιο Βιέιρα), Σάκα, Γκαμπριέλ Ζέσους (80’ Ν’ Κέτια).

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Γιορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Λενγκλέ (71’ Σάντσες), Εμερσον, Πέρισιτς (71’ Μπισουμά), Χόιμπιεργκ, Μπεντανκούρ, Ριτσάρλισον (71’ Σεσενιόν), Σον (75’ Ντόχερτι), Κέιν.

πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ