close search results icon

Τριμμένη πατατόπιτα με τυρί και σκόρδο -Eύκολη και νόστιμη συνταγή

Τριμμένη πατατόπιτα με τυρί και σκόρδο -Eύκολη και νόστιμη συνταγή

Οι νόστιμες πίτες κάθε λογής έχουν μία ξεχωριστή θέση στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.

Συγκεκριμένα, η νόστιμη πατατόπιτα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο, ιδανικό για να συνοδέψει ένα πλούσιο γεύμα στο οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά

6 πατάτες μεσαίου μεγέθους κομμάτια

2 αυγά

2 σκελίδες σκόρδο

3-4 κ.σ. μαγιονέζα

100 γρ τυρί

1 κ.σ. αποξηραμένος άνηθος

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίψτε το τυρί σε λεπτό τρίφτη. Τρίψτε επίσης το σκόρδο.

Συνδυάστε το μισό τριμμένο τυρί με ένα αυγό και τον αποξηραμένο άνηθο.

Καλύψτε την πίτα με αυτό το μείγμα για να σχηματιστεί μια κοκκινωπή κρούστα.

Ανακατέψτε το δεύτερο αυγό και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί με το σκόρδο και τη μαγιονέζα. Αυτή είναι η γέμιση για την πίτα.

Τρίβετε τις πατάτες σε χοντρό τρίφτη και τις προσθέτετε στην γέμιση. Αλατοπιπερώνετε για να δοκιμάσετε.

Τοποθετήστε την πίτα σε ένα ταψί 26 εκατοστών.

Αλλείψτε από πάνω με το μείγμα αυγού-τυριού-ανηθού.

Βάλτε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Θα πρέπει να σχηματιστεί μια κοκκινωπή κρούστα.


 iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ