close search results icon

Τρίτο 24ωρο καίει η φωτιά στα Πιέρια Όρη

150 πυροσβέστες, 36 οχήματα, 9 πεζοπόρα τμήματα. 

Συμπληρώνεται το τρίτο 24ωρο που καταστρέφει δασικές εκτάσεις στα Πιέρια Όρη, με ισχυρή πυροσβεστική δύναμη να συνεχίζει την επιχείρηση κατάσβεσής της. Η φωτιά έχει καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις και σύμφωνα με τον δήμαρχο Κατερίνης, Γιάννη Ντούμο, κοντεύει να φτάσει στα όρια του Νομού Κοζάνης.

Αν και υπάρχουν πληροφορίες ότι η εικόνα της φωτιάς είναι λίγο καλύτερη, σε σχέση με τις πρωινές ώρες της Τρίτης, στην κατάσβεση συμμετέχουν 150 πυροσβέστες, 9 πεζοπόρα τμήματα, με 36 οχήματα. Μόλις έπεσε ο ήλιος σταμάτησαν να πετούν τα εναέρια μέσα, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη «καναντέρ».

Επίσης, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν εθελοντές από το χωριό Ρητίνη στα Πιέρια Όρη και υλοτόμοι από τα γύρω χωριά.

Το απόγευμα της Τρίτης, εθελοντής πυροσβέστης τραυματίστηκε, καθώς επιχειρούσε να κόψει κορμούς δέντρου με αλυσοπρίονο. Νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά έκαψε το «Λαπούσι», μία καταπράσινη κορυφή των Πιερίων που βρίσκεται στα 2.005 μέτρα και εξακολουθεί να καταστρέφει πυκνό πευκόδασος.

πηγή: efsyn.gr

*κεντρική φώτο: φωτ. αρχείου | EUROKINISSI / Συνεργάτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ