close search results icon

Τρομοκρατία: Ισραηλινό εστιατόριο στου Ψυρρή ο στόχος – Ετοίμαζαν πολύνεκρο χτύπημα

Ο συμβολισμός επιλογής του στόχου ίσως να συνδέεται με την περιγραφή που δίνει το ίδιο το εστιατόριο για την φυσιογνωμία του.

Εστιατόριο στου Ψυρρή που βρίσκεται στο κτήριο του Κέντρου Chabad, δηλαδή στο κτήριο που στεγάζεται το Κέντρο Εβραϊκής Κοινότητας στην καρδιά της Αθήνας, και λειτουργεί και σαν εβραϊκή συναγωγή, ήταν ο στόχος των δύο αλλοδαπών, που συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου το οποίο ετοίμαζε αιματηρές επιθέσεις στην Ελλάδα.

Στόχος των τρομοκρατιών ήταν να προκαλέσουν πολύνεκρο χτύπημα, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρχαν και άλλοι στόχοι.

1.jpg
2.jpg

Ο συμβολισμός επιλογής του στόχου ίσως να συνδέεται με την περιγραφή που δίνει το ίδιο το εστιατόριο για την φυσιογνωμία του. «Καλωσορίζουμε καθημερινά επισκέπτες οι οποίοι θέλουν να μάθουν για την Σεφαραδίτικη Εβραϊκή κουλτούρα […] Το Gostijo είναι κάτι παραπάνω από ένα εστιατόριο, είναι μια στάση ζωής και μια ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσοι αναζητούν μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Αποκλειστικά και μόνο Κοσέρ πιάτα τα οποία παρασκευάζονται προσεκτικά, με διαλεκτά υλικά, ακολουθώντας παραδοσιακές Σεφαραδίτικες συνταγές οι οποίες δόθηκαν από γενιά σε γενιά ανά τους αιώνες».

3.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο άτομα πακιστανικής καταγωγής που συνελήφθησαν, μπήκαν παράνομα στη χώρα μας από την Ορεστιάδα πριν από πέντε χρόνια, ενώ στη συνέχεια χάνονται τα ίχνη τους.

Όπως αποκάλυψε ο Μαρίνος Αλειφέρης στο Live News, οι δύο συλληφθέντες είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με ομοεθνή τους σε άλλη χώρα της Ασίας, εκτός Πακιστάν, από τον οποίο έπαιρναν εντολές και οδηγίες για το χτύπημα που θα γινόταν στην καρδιά της Αθήνας.

πηγή: in.gr





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ