close search results icon

Τσατραφύλλιας: Δύο εποχές το επόμενο πενθήμερο, μετά τα 25άρια έρχονται χιόνια

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία. 

Δύο εποχές αναμένεται να ζήσουμε το προσεχές διάστημα, με τον καιρό να αλλάζει απότομα από τη Δευτέρα (27/3), σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μετά τα 25άρια περιμένουμε ραγδαία επιδείνωση του καιρού με έντονα φαινόμενα, αλλά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

Μετά τα 25άρια έρχονται χιόνια!

Δύο εποχές θα ζήσουμε το επόμενο πενθήμερο. Μετά τα 25άρια και τις λιακάδες του Σαββατοκύριακου έρχεται ένας σύντομος χιονιάς από τη Δευτέρα με τον υδράργυρο σε πτώση ακόμα και 12 βαθμούς την Τρίτη και την Τετάρτη!

Πιο αναλυτικά:

Ανήμερα της εθνικής μας εορτής και την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τη θερμοκρασία να βρίσκεται 8 με 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και με τους βοριάδες να μην ξεπερνούν τα 5 μποφόρ

Ενδεικτικά:

Μέγιστες θερμοκρασίες το Σάββατο και την Κυριακή 25-26/3 /2023

Αργολίδα 23-25

Θεσσαλία 22-24

Αττική 22-24

Λακωνία 22-24

Βοιωτία 22-24

Από τη Δευτέρα περιμένουμε μεταβολή του καιρού με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά, θυελλώδεις ανέμους και εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα 27/3 προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στη δυτική ,στη βόρεια Ελλάδα και στο ανατολικό Αιγαίο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι δυτικοί και νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα αγγίξουν τα 8 μποφόρ , ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 23 βαθμούς στην κεντρική.

Την Τρίτη 28/3 περιμένουμε βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα στα δυτικά και το Αιγαίο θα είναι έντονα. Οι βοριάδες στο Ιόνιο θα αγγίξουν τα 8 μποφόρ, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 17 βαθμούς στην κεντρική.

Την Τετάρτη 29/3 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και σταδιακή βελτίωση. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα αγγίξουν τα 8 μποφόρ , ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 15 βαθμούς στην κεντρική.

Ενδεικτικά:

Θερμοκρασίες την Τρίτη και την Τετάρτη το βράδυ 28-29/3 /2023

Τρίπολη -1 με -4

Καστοριά -2 με -4

Ιωάννινα -1 με -2

Αθήνα 8-11

Θεσσαλονίκη 2-7

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

screenshot-4-ayZfj.png

πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ