close search results icon

Τσικνίζουμε στο σπίτι- Πανσέτες ψητές και ψητές πατάτες με γιαούρτι – πάπρικα

Τσικνίζουμε στο σπίτι- Πανσέτες ψητές και ψητές πατάτες με γιαούρτι – πάπρικα

Πανσέτες ψητές και ψητές πατάτες με γιαούρτι – πάπρικα


Υλικά

Για τις πανσέτες

1,5 κιλό χοιρινή πανσέτα, κομμένη σε λεπτές φέτες

4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν

2 κουτ. σούπας λευκό μπαλσάμικο

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

1 κουτ. σούπας μέλι

λίγα κλαδάκια θυμάρι, ψιλοκομμένα

1 κλαδάκι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

1 πρέζα ρίγανη ξερή

Για τις πατάτες

10 μικρές πατάτες ίδιου μεγέθους

λίγο γιαούρτι στραγγιστό

λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

λίγη πάπρικα

ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Πανσέτες: Μαρινάρουμε τις πανσέτες σε ένα σκεύος με τα υλικά που έχουμε χτυπήσει καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Τις βγάζουμε από το ψυγείο, τις αφαιρούμε από τη μαρινάδα και τις ψήνουμε σε καυτή λαδωμένη σχάρα σε κάρβουνα για 3-4′ από την κάθε πλευρά ή σε σχαροτήγανο για 10′.

 Πατάτες: Τυλίγουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή στον φούρνο στους 180° C για περίπου 1 ώρα. 

Τις χαράζουμε στη μέση, αλατίζουμε και τις γεμίζουμε με γιαούρτι, μαϊντανό και πάπρικα. Σερβίρουμε με τις πανσέτες. Σ.Ε.

olivemagazine.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ