close search results icon

Τσικνίζουμε στο σπίτι- Σουτζουκάκια ψητά

Τσικνίζουμε στο σπίτι- Σουτζουκάκια ψητά


Σουτζουκάκια ψητά

30 Λεπτά + 60΄ Αναμονή | Εύκολο | Για 4 άτομα

Υλικά

Για τα σουτζουκάκια

700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από ελιά

150 γρ. κιμά χοιρινό από λαιμό

150 γρ. κιμά από σπάλα προβάτου

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

300 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένη και καλά στυμμένη

1 πρέζα κύμινο, σε σκόνη

λίγο μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

1 πρέζα πάπρικα

1 πρέζα μπούκοβο

1 πρέζα ρίγανη αποξηραμένη

120 ml ε.π. ελαιόλαδο

ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

πίτες για σουβλάκι ζεσταμένες

ντοματοσαλάτα με κρεμμύδι

Διαδικασία

Σουτζουκάκια: Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια μαζί και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε μέτριο μέγεθος και τα ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο για περίπου 10′, ανάλογα το μέγεθός τους, γυρίζοντάς τα τακτικά απ’ όλες τις πλευρές. Τα σερβίρουμε με πίτες και ντοματοσαλάτα με κρεμμύδι. Σ.Ε.

olivemagazine.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ