close search results icon

Τσιτσιπάς: «Αρνήθηκα να καταρρεύσω»

Μίλησε για όλα όσον αφορά τον αγώνα του με τον Τζόρνταν Τόμπσον. 

Με ανεβασμένη ψυχολογία εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου για τον αγώνα με τον Τζόρνταν Τόμπσον ο Στέφανος Τσιτσιπάς. 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ - Βίκυ Γεωργάτου

«Η πρόκληση για μένα εκεί ήταν να μην καταρρεύσω», είπε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας. «Θα ήταν εύκολο να γίνει αυτό, αλλά το αρνήθηκα στον εαυτό μου. Ξέρω βαθιά μέσα μου πως είμαι καλύτερος απ' αυτό και πως μπορώ να χειριστώ δύσκολες καταστάσεις, λόγω του παρελθόντος μου και αυτών που έσω περάσει. Μπορεί για πολλούς ανθρώπους αυτό που έκανα να φαινόταν βουνό, αλλά το έφερα ξανά στην ισοπαλία και εκτέλεσα το πλάνο μου εξαιρετικά στο τάι μπρέικ. Ένιωσα ότι βγήκε η εσωτερική μου δύναμη, το έδειξα στους πόντους μετά το μίνι μπρέικ».

Για το σερβίς του, που τον «πρόδωσε» σε μερικά σημεία του αγώνα, είπε: «Υπήρξε μια στιγμή μέσα στον αγώνα όπου έχασα το σερβίς μου και δεν μπορούσα να βρω τον ρυθμό και την τοποθέτηση σε κάποιες φάσεις του παιχνιδιού. Το σημαντικό όμως ήταν ότι έμεινα ήρεμος και δυνατός ταυτόχρονα νοητικά, δεν άφησα να με 'σπάσει' και αυτό μου έδωσε τη δύναμη να βγω νικητής στο τέλος."

Για το forehand του ανέφερε:: «Στο σημερινό αγώνα με το που άρχισα να χρησιμοποιώ το forehand μου με περισσότερη ακρίβεια και έβρισκα τις γραμμές, έκανα ζημιά και εκεί ένιωσα ότι άρχισα να αποκτώ το momentum. Κυρίως το σερβίς και η πρώτη μπάλα μετά το σερβίς ήταν αυτά που έκαναν τη διαφορά, γιατί στην αρχή του αγώνα δεν ήμουν ζεστός. Με το που βρήκα αυτό το ρυθμό και άρχισα να μπαίνω σ' αυτή τη ροή σταμάτησα και να σκέφτομαι. Δεν περνούσαν πολλά από το μυαλό μου και όλα αυτά γινόντουσαν κατά κάποιο τρόπο στον αυτόματο πιλότο."

Για τον Λούκα Βαν Ας είπε: «Έχω προπονηθεί μαζί του. Έχει καλό παιχνίδι από την baseline. Δεν είναι ο ψηλότερος παίκτης, αλλά έχει τη δυνατότητα να παίζει μεγάλα ράλι, έχει καλά χτυπήματα. Είναι ένας παίκτης που κάνει ζημιά με το να επιστρέφει συνεχώς μπάλες. Πρέπει να είμαι συνεπής, να μείνω δυνατός και τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο court».

Ρωτήθηκε, τέλος, για το γεγονός ότι ο κόσμος μπαίνει στο γήπεδα ακόμα και όταν δεν υπάρχουν changeovers, είπε: «Υπήρξαν πολλές στιγμές που έπρεπε να σταματήσουμε και να περιμένουμε τον κόσμο να βρει τις θέσεις του. Δεν έχουμε συνηθίσει σαν παίκτες να παίζουμε έτσι, εκτός αν είναι κάποιο τουρνουά επίδειξης, που είναι τελείως διαφορετικό. Δεν ξέρω πόσο θα πάρει για τους τενίστες να το συνηθίσουν και να βρουν ηρεμία μέσα σ' αυτό, όταν περνάει κόσμος είναι δύσκολο να κρατήσεις την προσοχή του πάνω σε μια μικρή μπάλα που ταξιδεύει με πολλά χιλιόμετρα. Υπάρχει κάποιος λόγος που το τένις χρειάζεται προσοχή και ησυχία όταν παίζεται».

πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ