close search results icon

Τζάκρη: «Δεν χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων»

Τζάκρη: «Δεν χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων»

«Δεν απομένει άλλος χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις ούτε χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, ηη γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεοδώρα Τζάκρη.

«Στην προσπάθεια της αναζωογόνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα διστάσουμε να καινοτομήσουμε, να καταρρίψουμε δόγματα, να αλλάξουμε οι ίδιοι, να ανατρέψουμε ιεραρχίες, να καταβάλουμε το κόστος, να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων γιατί ποτέ δεν επαρκούσε στην ιστορία η απλή εναλλαγή προσώπων».

«Δεν υπάρχουν βλάσφημα ερωτήματα που εξαιρούνται» αναφέρει επιπλέον και καταλήγει: «Δεν απομένει άλλος χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις ούτε χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων».

Αναλυτικά η δήλωση της Θ. Τζάκρη στο avgi.gr
«Δεν έχουν περάσει ούτε έξι (6) μήνες από την εντολή των πολλών κι απλών στις 24 Σεπτεμβρίου 2023: "ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ!".

Η επιταγή αυτή μορφοποίησε το βοών αίτημα ενός χώρου περήφανου που πάντοτε επωμίστηκε τη σωτηρία του λαού και της πατρίδας.

Ενός χώρου που συχνά αντιμετώπισε την εχθρότητα του πλέον οπισθοδρομικού κατεστημένου με προσπάθειες εξόντωσης.

Μιλώ για την δημοκρατική παράταξη και τη δεξιά!

Εμείς που μάθαμε τον τελευταίο μισό αιώνα να θεωρούμε φυσική θέση της δεξιάς το χρονοντούλαπο, βρίσκουμε τελείως αφύσικο το σημερινό τοπίο δεξιάς κυριαρχίας, απότοκο μιας διαδρομής συνεχούς επταετούς πτώσης.

Στην προσπάθεια της αναζωογόνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα διστάσουμε να καινοτομήσουμε, να καταρρίψουμε δόγματα, να αλλάξουμε οι ίδιοι, να ανατρέψουμε ιεραρχίες, να καταβάλουμε το κόστος, να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων γιατί ποτέ δεν επαρκούσε στην ιστορία η απλή εναλλαγή προσώπων.

Κάνω λοιπόν έκκληση προς όλες κι όλους:

Ας μην εμποδίζουμε τη συζήτηση να μπει στην ουσία. Δεν υπάρχουν βλάσφημα ερωτήματα που εξαιρούνται. Δεν απομένει άλλος χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις ούτε χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων».


ΣΥΡΙΖΑ: Η Γεροβασίλη αδειάζει τον Κασσελάκη
Υπενθυμίζεται πως η Όλγα Γεροβασίλη, άσκησε σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, ζητώντας σύγκληση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ πριν από το Συνέδριο του κόμματος, που αρχίζει την ερχόμενη Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου.

Η κυρία Γεροβασίλη αναφέρεται στο ερωτηματολόγιο που ανέβηκε χθες στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ και στο οποίο υπάρχουν ερωτήματα ακόμα και για αλλαγή του ονόματος και του λογοτύπου του κόμματος.

Και αφού εκφράζει την έκπληξή της για την κίνηση αυτή εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη, ζητά την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, «πριν από τη σύγκληση του Συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Αιχμές Σπίρτζη κατά Κασσελάκη
Λίγη ώρα μετά την παρέμβαση της Όλγας Γεροβασίλη, και ο Χρήστος Σπίρτζης άφησε σαφείς αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη.


Μιλώντας στην ΕΡΤ και σχολιάζοντας το «δημοψήφισμα» Κασσελάκη για όνομα και λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο, τονίζοντας ότι «πολλά από αυτά είναι ληγμένα ζητήματα. Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Κασσελάκη.

Όπως διευκρίνισε, το τι είδους κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λήξει στο προηγούμενο Συνέδριο, σημειώνοντας πως τα ταυτοτικά ζητήματα δεν λήγουν με το ποιος είναι πρόεδρος, αλλά στο συνέδριο. Μάλιστα, χαρακτήρισε απαράδεκτο να βγάζει ο Στέφανος Κασσελάκης ερωτηματολόγιο με πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Επίσης, έκανε λόγο για οργανωτικό χάος στον ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθεια του Κασσελάκη να το βγάλει από πάνω του, ενώ μίλησε και για κατάρρευση του κόμματος, καλώντας τον κ. Κασσελάκη να προσγειωθεί στην πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ