close search results icon

Τζάκρη για Νέα Αριστερά: Πρώτα έλεγαν «τα σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ μας καταστρέψανε» και τώρα συναντιούνται μαζί τους

Τζάκρη για Νέα Αριστερά: Πρώτα έλεγαν «τα σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ μας καταστρέψανε» και τώρα συναντιούνται μαζί τους

«Μια συζήτηση για την ευρυτερη κεντροαριστερά, δεν μπορεί να γίνει χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι η ραχοκοκαλιά της Αριστεράς», τόνισε η βουλευτής Πέλλας και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεοδώρα Τζάκρη.

Ενόψει της πρωτοβουλίας του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Τεμπονέρα να οργανώσει εκδήλωση για το μέλλον της κεντροαριστεράς με ομιλητή, εκτός από τον ίδιο, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μανώλη Χριστοδουλάκη και την Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά, η κυρία Τζάκρη τόνισε:

«Ο αντίπαλος του κύριου Μητσοτάκη έχει κριθεί», ενώ για τη μάχη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Τζάκρη τόνισε ότι κρίθηκε από την ατάκα «τα σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ μας καταστρέψατε». Η κυρία Τζάκρη αναφέρθηκε στην ατάκα του Δημήτρη Τζανακόπουλου «σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ, μας καταστρέψατε» μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου, όπου στο συγκεκριμένο επεισόδιο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος παραλίγο να χειροδικήσει εναντίον του Πάνου Ρήγα.

Η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη

Παναγιώτης Στάθης: «Θα πάτε στην εκδήλωση την επόμενη Τρίτη (σ.σ. μιλά για την εκδήλωση Τεμπονέρα - Αχτσιόγλου - Χριστοδουλάκη), θα την παρακολουθήσετε;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Τώρα εμένα με ρωτάτε προφανώς, ως άνθρωπο της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, έτσι δεν είναι; Το ερώτημα αυτό "ποιος θα είναι αντίπαλος του κυρίου Μητσοτάκη", έχει κριθεί. Πριν από 6 μήνες, με τους δυο εκ των τριών συνομιλητών, δηλαδή και με τον κύριο Τεμπονέρα και με την κυρία Αχτσιόγλου, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό απεφάνθη (sic) τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, έτσι; Τώρα, το να το ξαναφέρνουμε στην συζήτηση, δεν ξέρω σε τι αποσκοπεί».

Παναγιώτης Στάθης: «Προσωπική φιλοδοξία μπορεί να βλέπετε; Κάτι άλλο;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Πάντως είναι μια άκυρη συζήτηση, γιατί αυτό το θέμα - έχει απαντηθεί το ερώτημα αυτό και σχετικά πρόσφατα. Να σας πω όμως και κάτι άλλο. Ξέρετε πάρα πολύ καλά, ότι αυτή η μάχη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εν πολλοίς κρίθηκε από την αλήστου μνήμης ατάκα "τα σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ, μας καταστρέψατε". Το θυμόσαστε, φαντάζομαι, κύριε Στάθη. Έτσι δεν είναι;»

Παναγιώτης Στάθης: «Έχει καταγραφεί ως ρεπορτάζ».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Επομένως, διπλά ξενίζει αυτό το όψιμο φλερτ, μεταξύ του "σκουπιδιάρικου-Τζανακόπουλου" και των μέχρι χθες αρνητών της απλής αναλογικής, έτσι; Και να πω και κάτι άλλο. Μια συζήτηση για την ευρύτερη κεντροαριστερά, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορεί να γίνει χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι η ραχοκοκαλιά της κεντροαριστεράς, στην παρούσα συζήτηση».

Παναγιώτης Στάθης: «Εννοείτε σε κεντρικό επίπεδο».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Σε οποιοδήποτε επίπεδο. Πολλώ δε μάλλον, όταν αυτό το ερώτημα έχει απαντηθεί. Το να λένε ότι θα το κάνουμε αυτό ερήμην του ΣΥΡΙΖΑ, ή γιατί δεν μας αρέσει ο Κασσελάκης ξανά -στην προκειμένη περίπτωση- είναι επίσης παράλογο. Και να σας πω και κάτι άλλο; Δεν απευθύνθηκαν επίσημα στον ΣΥΡΙΖΑ, να μας πουν "στείλτε μας κάποιον να μιλήσουμε για την κεντροαριστερά", σε καμία των περιπτώσεων».

Παναγιώτης Στάθης: «Ούτε στο ΠΑΣΟΚ, απ' ό,τι ξέρω».

Θανάσης Γλαβίνας: «Αυτό από μόνο του είναι προβληματικό, έτσι; Δεν ενημερωθήκαμε, προφανώς. Το μάθαμε από τις εφημερίδες και από τα media».

Παναγιώτης Στάθης: «Αυτό είναι μια μομφή και για τον κύριο Χριστοδουλάκη;

Θανάσης Γλαβίνας: «Όταν πας να κάνεις μια συζήτηση, οφείλει το κόμμα να το ξέρει. Αλλιώς το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Δεν υπήρξε καμία συζήτηση και συζητάμε κάτι το οποίο μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι είναι άκαιρο, σε λάθος στιγμή. Εμείς έχουμε θέσει σαφή στόχο, η χώρα να αποκτήσει ισχυρή αντιπολίτευση, να δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών. Επί τη βάση αυτών γίνεται η όποια συζήτηση. Αυτά είναι τα μεγάλα διακυβεύματα, εκεί να δούμε τα κοινά σημεία και εμάς ο στόχος μας είναι να είμαστε δεύτεροι στις Ευρωεκλογές».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Πάντως, η πρώτη ρωγμή στο σύστημα Μητσοτάκη έχει επέλθει ουσιαστικά με την έξωση του κυρίου Μπακογιάννη από το Μέγαρο Κοτζιά, με την επαύριον της εκλογής Κασσελάκη, όταν έδωσε την άνευ όρων επιταγή - εντολή, να -»

Παναγιώτης Στάθης: «Α, είναι έργο Κασσελάκη;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Είναι έργο μιας ηγεσίας που λέει "άνευ όρων, να στηρίξουμε προοδευτικές επιλογές". Πώς βγήκε ο κύριος Δούκας; Τυχαία βγήκε;».

protothema

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ