close search results icon

Τζάκρη σε Βορίδη : Απέναντι στην πιο τυχοδιωκτική δεξιά θα ορθώνεται η μία και αδιαίρετη δημοκρατική παράταξη

"Κατά την προσγείωση του στην ιστορία ο κ. Μητσοτάκης βρήκε το Κέντρο και την δωρεάν παιδεία του Γεωργίου Παπανδρέου", τόνισε μεταξύ άλλων. 

"Ο Πρωθυπουργός αποπειράθηκε να οικειοποιηθεί λοιπόν τον προπολεμικό αστικό εκσυγχρονισμό του Ελευθερίου Βενιζέλου, παραλείποντας την δυσάρεστη λεπτομέρεια ότι ο ίδιος ηγείται της παράταξης που απαγόρευσε ακόμη και την ταφή του στην Αττική γή!", τόνισε μεταξύ άλλων προς τον Μάκη Βορίδη, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδώρα Τζάκρη, στο πλαίσιο του κλεισίματος της τριήμερης συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων, στη Βουλή.

Αναλυτικά 

Κύριε Βορίδη κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων θέλω να θυμίσω από που ξεκινήσαμε. Προχθές ο κ Πρωθυπουργός ένιωσε πολύ περισσότερο νικητής από όσο δικαιολογεί το 40% της κάλπης. Κι επειδή έχει ακούσει ότι ‘οι νικητές γράφουν την ιστορία’ αποφάσισε να ξαναγράψει την ιστορία στα μέτρα του.

Αποπειράθηκε να οικειοποιηθεί λοιπόν τον προπολεμικό αστικό εκσυγχρονισμό του Ελευθερίου Βενιζέλου, παραλείποντας την δυσάρεστη λεπτομέρεια ότι ο ίδιος ηγείται της παράταξης που απαγόρευσε ακόμη και την ταφή του στην Αττική γή! Η παράταξη αυτή δεν τον άντεχε ούτε νεκρό και συνέχιζε να τον βρίζει και να τον συκοφαντεί ως αντίχριστο και προικοθήρα ακόμη και μετά θάνατον.

Στην συνέχεια, με ένα άλμα που θα ζήλευε κι ο Μίλτος Τεντόγλου πέρασε τις κρίσιμες δεκαετίες του 40 και του 50 όταν πράγματι συγκροτήθηκε ο ελληνικός καπιταλισμός κι απέκτησε τα νέα αποκρουστικά χαρακτηριστικά αρπακτικού, του πρόθυμου για κάθε αυταρχισμό και του απολύτως ελεγχόμενου από τους τρεις περιορισμούς: στέμμα, στρατός και Πρεσβεία. Είναι αυτό που ο Ανδρέας Παπανδρέου εμφατικά διευκρίνιζε ότι δεν υπάρχει ελληνική αστική τάξη αλλά αστική τάξη της Ελλάδας.

Κατά την προσγείωση του στην ιστορία ο κ. Μητσοτάκης βρήκε το Κέντρο και την δωρεάν παιδεία του Γεωργίου Παπανδρέου. Πάλι ξέχασε όμως την κρίσιμη λεπτομέρεια ότι η Ένωση Κέντρου συγκρούστηκε με τους ‘περιορισμούς’ αυτούς που ακρωτηριάζανε την δημοκρατία και ότι με πραξικοπηματικό τρόπο αποκαθηλώθηκε. Για να ανοίξει ο δρόμος από την Αποστασία στην Χούντα και από κει στην Προδοσία της Κύπρου. Δεν θα ήθελα να γίνω πιο συγκεκριμένη καθότι ονόματα δεν λέμε κι οικογένειες δεν θίγουμε …

Ο τρίτος εκσυγχρονιστικός σταθμός που ανέφερε ο πρωθυπουργός είναι η Γ’ ελληνική δημοκρατία, η άλλως καλουμένη και μεταπολίτευση, που πρώτα από όλα σημαίνει Ελλάδα στους Έλληνες και Ανδρέας ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ με την χώρα να σταματά να είναι χώρα-πελάτης όπως το χαρακτήρισε στην επίσκεψη του ακόμη κι ο Πρόεδρος Κλίντον. Πάλι η κρίσιμη λεπτομέρεια του διέφυγε για τρίτη φορά.

Και κάπως έτσι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλοι είμαστε ίδιοι ή κάτι παρόμοιο κι ότι οι παλιές πολιτικές διαιρέσεις δεν ισχύουν πιά. Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε! Στην ανάγνωση αυτή το Έθνος κοιλοπονούσε εκατό χρόνια για να προκύψει το θαυμάσιο υβρίδιο του δικού του ‘πολυδύναμου εκσυγχρονισμού’ ανάμεσα δηλαδή στο κοτέτσι του ΛΑΟΣ, όπως το λέει ο Καρατζαφέρης, και τους εκσυγχρονιστές του Σημίτη σε πιο ώριμες ηλικίες.

Η κιβδηλεία του αφηγήματος έχει ως σταθμούς την πολιτική Αλογοσκούφη που μας πήγε στα βράχια, τα «Γερούν γερά!» όταν το Έθνος έδινε τη μάχη του απέναντι στο κατεστημένο και τις ψεκασμένες θεωρίες που καταξίωσαν τον κ. Μητσοτάκη ως διεθνή διανοητή ότι δηλαδή δώσαμε τις Πρέσπες για τις … συντάξεις.

Κύριε Βορίδη να θυμάστε ότι απέναντι στην πιο τυχοδιωκτική δεξιά ορθώνεται η μία και αδιαίρετη δημοκρατική παράταξη που παρόλα τα πάθη της παραμένει η μοναδική ελπίδα του λαού. Το παραμυθάκι για τον Μακρόν της νοτιοβαλκανικής που κατέλαβε οριστικά το κέντρο αποτελεί μια γελοιογραφική ανάγνωση του μέλλοντος, όπως σας προειδοποίησε, από την δική του σκοπιά, ο εξ αριστερών κ Παφίλης χθες και όπως θα μας υπενθυμίζετε πάντα εσείς και οι ηχηρές σας διαφοροποιήσεις».-

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ