close search results icon

United Cup: Σούπερ Σάκκαρη, νίκησε 2-0 τη Μέρτενς-Η Ελλάδα στον τελικό του Περθ

United Cup: Σούπερ Σάκκαρη, νίκησε 2-0 τη Μέρτενς-Η Ελλάδα στον τελικό του Περθ

Η Μαρία Σάκκαρη έστειλε την Ελλάδα στα νοκ άουτ του United Cup. Παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό τένις, κέρδισε με 2-0 την Ελίζ Μέρτενς (6-1, 7-5 σε 1 ώρα και 23 λεπτά) και έκανε το 2-1 για την Ελλάδα στη σειρά.

Ετσι, ακόμη και να χάσει τα άλλα δύο ματς της ημέρας, υπερτερεί σε τριπλή ισοβαθμία και περνά στον τελικό των ομίλων του Περθ (αύριο 4/1 το tie) όπου περιμένει Κροατία ή Γαλλία, με φόντο τα ημιτελικά της διοργάνωσης που θα γίνουν στο Σίδνεϋ.

Με εξαίρεση τα πρώτα δύο game στο ματς που δυσκολεύτηκε στο σερβίς (τελικά κατέληξε να έχει 7 άσους στο ματς), η Σάκκαρη ήταν απόλυτη κυρίαρχος στο παιχνίδι, έφτασε στο 1-0 με μόλις 4 λάθη έναντι 17 της αντιπάλου της και είχε προβάδισμα με break στο 4-3 του δεύτερου σετ. Το ιατρικό τάιμ άουτ της Μέρτενς την αποσυντόνισε για λίγο καθώς δέχτηκε break και ξαφνικά βρέθηκε να σερβίρει για να μείνει στο σετ,στο 5-4 της Βελγίδας, όμως απάντησε με 11 συνεχόμενους πόντους και με 7-5 έφτασε στην κατάκτηση της νίκης.

Εχασε το πρώτο game και μετά κυριάρχησε απόλυτα η Σάκκαρη

Το ματς δεν άρχισε καλά για την Σάκκαρη που δεν έβρισκε πρώτο σερβίς και δέχτηκε break με το καλημέρα από δύο λόμπες της Μέρτενς, με την δεύτερη να έρχεται κυρίως χάρη στην κακή εκτίμηση της Μαρίας.

Η συνέχεια όμως άνηκε απόλυτα στην Ελληνίδα τενίστρια. Αμέσως ήρθε η ισοφάριση αφού η Σάκκαρη έκανε break χάρη στα αβίαστα λάθη της αντιπάλου της, τόσο στο σερβίς, όσο και με το φόρχαντ στη συνέχεια. Ένα χαμένο μπάκχαντ ακόμη της Μέρτενς ήταν αυτό που έδωσε προβάδισμα στη συνέχεια στην Σάκκαρη.

Αμέσως ήρθε το 3-1 για την Μαρία καθώς έπαιξε επιθετικά (είχε δύο smash winners) και δικαιώθηκε, με την Βελγίδα να κάνει και ένα διπλό λάθος στο τέλος, δίνοντας ξεκούραστα το break στην Ελληνίδα τενίστρια. Στη συνέχεια η Σάκκαρη έκανε το 4-1 με love service game, το οποίο ολοκληρώθηκε με άσο.

Τα αβίαστα λάθη συνεχίστηκαν από την Μέρτενς (είχε 17 σε όλο το σετ έναντι 4 μόλις της Μαρίας) και έδωσαν τρίτο break στην Σάκκαρη, η οποία σέρβιρε για το σετ στη συνέχεια και το πήρε με love service game.

Εμεινε ψύχραιμη η Σάκκαρη και γύρισε από 4-5 σε 7-5

Με την ίδια φόρα η Σάκκαρη έκανε break στην αρχή του δεύτερου σετ καθώς είχε απαντήσεις σε όλα τα χτυπήματα της αντιπάλου της, η οποία υπό την πίεση αυτή έκανε νέα λάθη.

Η Μέρτενς έδειξε σημάδια ζωής στο ματς και με ορισμένα καλά χτυπήματα, απάντησε στο break και πήρε το πρώτο της game μετά από το πρώτο game του ματς!

Όμως και πάλι η Μαρία με ένα καταπληκτικό μπάκχαντ πάνω στην πλάγια γραμμή πήρε πίσω το break και μαζί το προβάδισμα με 2-1. Το 3-1 ήρθε δύσκολα, αλλά εντυπωσιακά με την Σάκκαρη να βγάζει δύσκολες άμυνες και να τελειώνει με ένα μπάκχαντ στη διαγώνιο το game. Εφτασε μάλιστα μία ανάσα από ένα ακόμη break όμως η Μέρτενς βρήκε ορισμένα καλά χτυπήματα και τελικά μείωσε σε 3-2.

Η Σάκκαρη άρχισε… καταιγισμό άσων καθώς είχε τρεις στο επόμενο game για να κάνει εύκολα το 4-2. Η Μέρτενς ζορίστηκε για να μειώσει, αλλά τα κατάφερε με ένα δύσκολο σλάις. Πήρε ιατρικό τάιμ άουτ καθώς αντιμετώπισε σε εκείνο το σημείο μία ενόχληση στον ώμο.

Η διακοπή αποσυντόνισε την Μαρία που δέχτηκε μπρέικ από ωραία ράλι της Βελγίδας, η οποία έκανε το 4-4 και στη συνέχεια πέρασε και μπροστά καθώς όλα τα χτυπήματά της δυσκόλευαν την Σάκκαρη, η οποία έκανε και ορισμένα αβίαστα λάθη.

Η Σάκκαρη αντέδρασε υπέροχα κερδίζοντας 8 σερί πόντους. Αρχικά σέρβιρε για να μείνει στο σετ και το έκανε τέλεια καθώς το πήρε με love service game και στη συνέχεια έκανε το break χωρίς να χάσει ξανά πόντο, παίρνοντας μπάλες για να σερβίρει για το ματς.

Κάτι που έκανε με επιτυχία και έστειλε την Ελλάδα στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Πηγή:www.gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ