close search results icon

Χαλκιδική: «Ήρθαν σφαίρες κατά πάνω μας και γεμίσαμε αίματα» περιγράφει ο 17χρονος που τραυματίστηκε από τα σκάγια του 70χρονου

'Έπιασε το όπλο για να τους εκφοβίσει. 

«Με πέτυχαν τα σκάγια στο κεφάλι, στον ώμο και στο πόδι», λέει στο newsit.gr ο ένας από τους ανήλικους που τραυματίστηκαν στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής κατά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς του 70χρονου.

Καρέ καρέ τις στιγμές τρόμου που έζησε αυτός και οι φίλοι του, το βράδυ της Πέμπτης (6.7.2023) στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, περιγράφει στο newsit.gr ο 17χρονος τραυματίας. Όλα έγιναν, όπως μας περιγράφει, λίγο μετά τις 12 το βράδυ, όταν ήταν μαζί με την παρέα του λίγο πιο πάνω από την πλατεία του χωριού, κοντά στο σπίτι ενός 70χρονου.
«Με είχε κυνηγήσει με τσεκούρι»

Τότε, έτσι όπως κάθονταν και φώναζαν μεταξύ τους, σύμφωνα με τα όσα μας λέει ο 17χρονος, δέχτηκαν πυροβολισμούς από το κυνηγητικό όπλο του 70χρονου.

«Ήμασταν εδώ, μια μεγάλη παρέα παιδιών, 7 με 8 άτομα και φωνάζαμε μεταξύ μας. Έτσι όπως καθόμασταν γύρω στις 12:30 ήρθαν σφαίρες κατά πάνω μας και ήμασταν γεμάτοι αίματα. Με βρήκαν τρία σκάγια στο κεφάλι, ένα στον ώμο και ένα στο πόδι. Τρέξαμε στην πλατεία να ρίξουμε λίγο νερό.

Μετά πήγαμε στο νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη και τώρα είμαστε όλοι σχετικά καλά. Έχει δημιουργήσει και παλιά πολλά προβλήματα αυτός ο άνθρωπος απ’ ότι έχω μάθει», αναφέρει χαρακτηριστικά στο newsit.gr ο ανήλικος.

Στη συνέχεια, ο 17χρονος, σημειώνει ότι ο 70χρονος τον είχε κυνηγήσει παλαιότερα με τσεκούρι. «Με είχε κυνηγήσει και με το τσεκούρι μια φορά. Αν ήταν πιο βαρύ το όπλο θα ήμασταν αλλού τώρα».

«Έπιασε το όπλο για να τους εκφοβίσει»

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Πετράκης πρόεδρος της κοινότητας Ολυμπιάδος, μιλώντας στο newsit.gr για τ6ο περιστατικό λέει «τρομάξαμε χθες το βράδυ, μας ανησύχησε αυτό που έγινε, αλλά ευτυχώς δεν εξελίχθηκε μοιραία Εμένα γύρω στη μία με πήραν τηλέφωνο ότι έχει γίνει το περιστατικό στην πλατεία και χτύπησαν κάποια παιδιά. Το περιστατικό έγινε πάνω από την πλατεία του χωριού. Εκεί ζει ένας ηλικιωμένος, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είναι μοναχικός εδώ και χρόνια, δεν μπορεί να τον βοηθήσει κανείς, ούτε οι συγγενείς του μπορούν να τον βοηθήσουν. Ζει μόνος του. Δεν είχε δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι στιγμής. Ήταν μια παρέα παιδιών και για πλάκα πήγαν να ξυπνήσουν τον ηλικιωμένο. Αυτός ο άνθρωπος έπιασε το όπλο, για να τους εκφοβίσει στράφηκε εναντίον τους με κυνηγητική καραμπίνα, κάποια από τα παιδιά αυτά τραυματίστηκαν. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε θα μπορούσαμε να θρηνούμε θύματα, είμαστε πολύ τυχεροί που εξελίχθηκε έτσι».

Όπως προέκυψε, για το κυνηγετικό όπλο ο 70χρονος δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια. Το όπλο κατασχέθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου ενώ η ίδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής έχει αναλάβει και την προανάκριση.

πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ