close search results icon

Χαλκιδική «ψηφίζουν» φέτος οι Γάλλοι τουρίστες – Ο μεγάλος στόχος για το 2024 οι Αμερικανοί

Χαλκιδική «ψηφίζουν» φέτος οι Γάλλοι τουρίστες – Ο μεγάλος στόχος για το 2024 οι Αμερικανοί

Στις νέες τουριστικές αγορές που προσελκύει την φετινή χρόνια η Χαλκιδική αλλά και στο γεγονός ότι το αεροδρόμιο «Μακεδονία» δεν είναι ακόμη έτοιμο να υποδεχθεί πτήσεις από την Αμερική αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής (ΤΟΧ) Γρηγόρης Τάσιος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τις νέες τάσεις του τουρισμού που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Money Show, στη Θεσσαλονίκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Σε μια πολύ καλή τουριστική σεζόν φαίνεται πώς θα εξελιχθεί το 2023 καθώς, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, οι δύο ημερομηνίες ορόσημο, τέλος Ιανουαρίου με το early booking και τέλη Μαρτίου δείχνουν το έντονο ενδιαφέρον των τουριστών για διακοπές. «Το τουριστικό τοπίο θα ξεκαθαρίσει τέλη Μαρτίου. Το early booking και τα εκπτωτικά πακέτα κυρίως στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια δείχνουν τις πρώτες κρατήσεις κυρίως από τη Βρετανία. Επανήλθε, μάλιστα, και η Πολωνική αγορά με τους τουρίστες να έχουν τη διάθεση να κλείσουν τουριστικά πακέτα», τόνισε.

Η νέα εθνικότητα στη Χαλκιδική

Στη λίστα των χωρών που επισκέπτονται για διακοπές της Χαλκιδική εντάσσεται φέτος και η Γαλλία με τους τουρίστες να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση για το πρώτο πόδι. «Αν και η βόρεια Ελλάδα δεν έχει τη νησιωτικότητα που προσελκύει πολλούς τουρίστες του εξωτερικού, ο τουριστικός της όγκος μεγάλωσε απότομα μετά την πανδημία», δήλωσε ο κ. Τάσιος.

Ο μεγάλος στόχος η Αμερική

Ο μεγάλος στόχος βέβαια των φορέων του τουρισμού είναι η αεροπορική σύνδεση του αεροδρομίου «Μακεδονία» με την Αμερική και οι υπεραντλατικές πτήσεις. Όπως σημείωσε ο κ. Τάσιος, η Μακεδονία δεν είναι ακόμη έτοιμη για να δεχτεί μια πτήση 280 θέσεων από Αμερική ώστε να είναι βιώσιμη. «Μέχρι στιγμής οι Αμερικανοί τουρίστες που έρχονται, προτιμούν κυρίως την Αθήνα και το νότιο Αιγαίο για διακοπές. Προς το παρόν δεν είμαστε έτοιμοι στη Μακεδονία για μια τέτοια κίνηση», τόνισε εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία ότι από το 2024 θα μπορεί να συζητηθεί εκ νέου και να γίνει πραγματικότητα. «Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τους φορείς του τουρισμού. Μια πτήση από την Αμερική, σημαίνει ότι θα έρθουν στη βόρεια Ελλάδα περιηγητές τουρίστες», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

Παράλληλα, ο κ. Τάσιος αναφέρθηκε και στις νέες τάσεις στον κλάδο του τουρισμού στις οποίες καλούνται οι επιχειρηματίες να προσαρμοστούν καθώς οι σύγχρονοι ταξιδιώτες αναζητούν ουσιαστική βιωματική εμπειρία, επιλέγουν αναδυόμενους προορισμούς και μοιάζουν να ευαισθητοποιούνται όλο και περισσότερο για το αποτύπωμα που θα έχει το ταξίδι τους, στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον του τόπου που επισκέπτονται.

«Η αειφορία με τις πράσινες πρακτικές και με την τοπική παραγωγή στο επίκεντρο αλλά και ο ψηφιακός μετασχηματισμός που αποσκοπεί στη βελτίωση της εμπειρίας του επισκέπτη και τον επανασχεδιασμό του τουριστικού προϊόντος είναι οι κύριες τάσεις με την πανδημία να λειτουργεί ως επιταχυντής αυτών», υπογράμμισε ενώ τόνισε μάλιστα ότι απαραίτητη προϋπόθεση που πρέπει να εμπεδωθεί σε όλους είναι ότι υπάρχει αναγκαιότητα για σύνθεση, συνέργεια και συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στον τομέα του τουρισμού.

thesstoday.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ