close search results icon

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Κιλκισίου (ΦΩΤΟ)

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Κιλκισίου (ΦΩΤΟ)

Χρήστος Καναρόπουλος στην Romfea.gr

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων και Προστατών του Κιλκίς, ιερούργησε σήμερα, Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, παραμονή της μεγάλης εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε και το μυστήριο της εις διάκονον χειροτονίας του εκ Ισώματος Κιλκίς καταγομένου Γεωργίου Ιωσηφίδη, ενός ευλαβεστάτου νέου, έγγαμου, με πολλή αγάπη να διακονήσει την Εκκλησία του Χριστού.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Παν. Αρχιμ. Μάξιμος Μιτράρας, Κληρικός της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οποίος υπηρετεί στο Γραφείο Επικυρώσεων της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Πρωτοσυγκελλεύοντας της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκισίου Παν. Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης,, ο Πρωτ. π. Πέτρος Καλόνικος, ο Αιδ. π. Γρηγόριος Κοσμερίδης και οι Ιεροδιάκονοι π. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης, Σάββας Αμοιρίδης, π. Συμεών Σαπρανίδης, π. Κωνσταντίνος Βύρος ενώ συμπροσευχόμενοι ήταν ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. π. Πολύκαρπος Κοντοζίδης και ο π. Πρωτ. Μωυσής Μυριανίδης.

Βαθειά συγκινημένος, ο νέος διάκονος π. Γεώργιος, προ της χειροτονίας του, απηύθυνε λόγους δοξολογίας προς τον Θεό αλλά και ευχαριστίας προς τον σεπτό Ποιμενάρχη του Κιλκίς, τους Κληρικούς και την οικογένειά του, τη σύζυγο του, τον πνευματικό του πατέρα π. Πέτρο Καλόνικο, οι οποίοι συνήργησαν στην κατά Θεόν προκοπή του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος, στον λόγο του προς στο νέο διάκονο τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Αγαπητό μου παιδί π. Γεώργιε, επέλεξες τον ευλογημένο δρόμο του Χριστού στην ζωή σου, την στενή αλλά και τρισευλογημένη οδό της κατά Χριστόν αφιερώσεως, ως άθλημα ελευθερίας και άγιο καρπό της ενθέου αναζητήσεως της αγαθής σου καρδίας.

Ο Κύριος μας επέβλεψε στην ταπείνωσή σου, στην πηγαία ευγένεια σου, στην κρυστάλλινη καθαρότητα της ζωής σου, στην φλογερή αναζήτηση και την αγάπη σου για Εκείνον από τα παιδικά σου χρόνια και σε οδήγησε σήμερον ενώπιον του αγίου θυσιαστηρίου όπου με συντετριμμένη καρδιά και σεμνότητα θα ομοληγήσεις την πίστιν σου στην αγίαν Ορθοδοξίαν, θα καταθέσεις την λαχτάρα της ζωής σου να υπηρετήσεις τον άγιον Θεόν ορθοδόξως, όπως ακριβώς οι θεοφόροι Πατέρες μας παρέδωσαν δύο χιλιάδες χρόνια τώρα.

Επιθυμείς να διακονήσεις την Εκκλησία του Χριστού, τον χώρο αποκαλύψεων και Μυστηρίων του Θεού, τον χώρο της ευλογίας και της παρουσίας του Παναγίου Πνεύματος. Ποτέ μην λησμονήσεις τον παιδικό σου πόθο, που σήμερα γίνεται πραγματικότητα, γιατί ο πόθος σου αυτός θα αναζωπυρώνει τις στιγμές της ζωής σου, μέσα στα προβλήματα, τις προκλήσεις, τους πειρασμούς και τις δυσκολίες που θα σου παρουσιαστούν.

Γίνεσαι Διάκονος παραμονή μιας μεγάλης εορτής, της Σταυροπροσκυνήσεως, και σε προτρέπω ποτέ να μην λησμονείς την ευλογία του Σταυρού, διότι όποιο σταυρό και αν κουβαλάς από την γέννησή σου έως και την στιγμή της τελειώσεώς σου, θα προστεθεί και ο σταυρός της διακονίας και της Ιερωσύνης. Ένας ευλογημένος σταυρός που ζητά όμως μελέτη του εαυτού σου, μελέτη του Ευαγγελίου, μελέτη πατερικών κειμένων και αυτόβουλη σταύρωση των αμαρτιών επάνω σε αυτόν τον σταυρό. Παράλληλα δε, η εμπειρία σου αυτή θα σου δώσει την δυνατότητα να καλείς τους πιστούς να σταυρώσουν τις δικές τους αμαρτίες τους και μέσα από τη δική σου μέθεξη θα τους αναπαύεις και θα τους αναγεννά εν Χριστώ!

Γίνεσαι όμως Διάκονος και την επομένη ημέρα της εορτής του Αγίου Αλεξίου, του ανθρώπου του Θεού, με τον θαυμαστό βίο του και θα ενισχυθείς πολύ όταν θα ενθυμήσαι την ταπείνωση του Αγίου που υπέδειξε στη ζωή της Εκκλησίας. Και τούτο διότι οι Άγιοι είναι η εφαρμοσμένη ζωή του Ευαγγελίου, μας υποδεικνύουν τον τρόπο που οφείλουμε βαδίσουμε στη ζωή μας και ο Άγιος Αλέξιος μας έδειξε έναν θαυμαστό τρόπο μετάνοιας και συντριβής. Αυτήν λοιπόν, τη μετάνοια, να ζητάς συχνά - πυκνά στη ζωή σου.

Σε καλώ λοιπόν να προσέλθεις στο ιερό θυσιαστήριο και να λάβεις τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος ώστε να καταστείς Διάκονος των Μυστηρίων του Θεού, τα οποία πάντοτε θα αναζωπυρώνουν την πίστη σου και την ευλάβεια σου. Αυτά με υπακοή και προσήλωση να διακονείς πιστά και να σκέφτεσαι ότι ο άνθρωπος στηρίζεται στην Εκκλησία και στα Μυστήρια της φανερώσεως του Θεού, στηρίζεται στο ζωογόνο λόγο του Ευαγγελίου!

Είσελθε λοιπόν εις την χαράν του Κυρίου σου, παιδί μου Γεώργιε, ευλογημένε υπηρέτα του Χριστού και της Εκκλησίας Του, χαίρων και δοξάζων τον Θεόν δι' όσα η Αγάπη Του οικονόμησε φιλοστόργως για σένα».

Ανάμεσα στο εκκλησίασμα την ευχή "Άξιος" αναφώνησαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Κιλκίς κ. Θεμιστοκλής Κοσμίδης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ισώματος κ. Σωτήρης Θρήσκος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ