close search results icon

Ξεκινάει η δημοπρασία για τον δρόμο Θεσσαλονίκη Εδεσσας

Ξεκινάει η δημοπρασία για τον δρόμο Θεσσαλονίκη Εδεσσας

Ξεκινάει η δημοπρασία για τον δρόμο Θεσσαλονίκη Εδεσσας

Στη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης και διακήρυξης του διαγωνισμού προχωράει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το έργο αναβάθμισης και κατασκευής του δρόμου «Θεσσαλονίκη -Γιαννιτσά – Έδεσσα».

Ειδικότερα πρόκειται για το έργο «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση της Αναβάθμισης του οδικού άξονα ΕΟ2 (Μαυροβούνι - Έδεσσα, Παράκαμψη Γιαννιτσών, Παράκαμψη Χαλκηδόνας) και λειτουργία/ συντήρηση του τμήματος γέφυρας Αξιού ποταμού – Έδεσσας»

Το έργο με προϋπολογισμό 358.8 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει την αναβάθμιση τριών τμημάτων του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης - Έδεσσας (ειδικότερα στο κομμάτι Αξιού ποταμού - Έδεσσα) καθώς και την λειτουργία και συντήρηση. Η διάρκεια του έργου ΣΔΙΤ είναι 30 έτη, περιλαμβάνοντας 3 έτη κατασκευαστική περίοδο και 27 έτη περίοδο λειτουργίας/συντήρησης και εκμετάλλευσης της υποδομής και δεν θα προβλέπονται διόδια.

Η υλοποίηση του έργου θα συμβάλλει αφενός στη βελτίωση της ασφάλειας των οδικών υποδομών της κεντρικής Μακεδονίας αλλά και στη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των χρηστών της οδού. Παράλληλα θα αναδειχθεί η τουριστική αναβάθμιση της περιοχής και η αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος με την διασφάλιση γρήγορων και ασφαλών μετακινήσεων. Τέλος σημαντική θα είναι και η μείωση του κόστους μεταφορών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ