close search results icon

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις διοικήσεις των Νοσοκομείων

Τι θα γίνει με τα Νοσοκομεία της Πέλλας 

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις διοικήσεις των Νοσοκομείων

Αρχίσε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους Διοικητές Νοσοκομείων μέσω ΑΣΕΠ με το νέο νόμο Κεραμέως.

Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους μέσα σε διάστημα 11 ημερών στο ΑΣΕΠ καθώς η προθεσμία εκπνέει την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου και ώρα 14:00.

Η προκήρυξη είναι ενιαία και αφορά συνολικά στην κάλυψη 152 θέσεων Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών σε 95 νοσοκομεία στο σύνολο των επτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας (Αττικής, Πειραιώς-Αιγαίου, Μακεδονίας, Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου-Δυτικής Ελλάδος και Κρήτης).

Οι υποψήφιοι θα υποβληθούν μεταξύ άλλων σε τεστ δεξιοτήτων αλλά και προσωπική συνέντευξη. Ήδη έχουν δημιουργηθεί οκτώ επιτροπές στο ΑΣΕΠ για να ελέγξουν τα δικαιολογητικά, που θα υποβάλλουν όσοι διεκδικήσουν μια θέση στο ΕΣΥ.

Όπως προβλέπεται στην προκήρυξη δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι έχουν τα

απαιτούμενα προσόντα που περιγράφονται στην προκήρυξη και δεν έχουν

κωλύματα διορισμού.

Με βάση τη διαδικασία για κάθε θέση θα επιλεγούν 15 υποψήφιοι οι οποίοι θα αξιολογηθούν από επιτροπές του υπουργείου Υγείας, ώστε να καταλήξουν σε 3 άτομα. Η τελική επιλογή μεταξύ των τριών ατόμων θα πραγματοποιηθεί από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Διοικητές νοσοκομείων: Πώς θα κάνετε αίτηση

Για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης και των απαραίτητων δικαιολογητικών οι υποψήφιοι απαιτείται να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

• Να εισέλθουν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΑΣΕΠ επιλέγοντας www.asep.gr > «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» > «Εγγραφή / Είσοδος μέλους» και στη συνέχεια «Είσοδος Μέλους» εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης taxisnet.

• Να καταχωρίσουν στις αντίστοιχες καρτέλες του Μητρώου (από τη διαδρομή: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Μητρώο) τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά.

Σε περίπτωση που κάποιο προσόν/κριτήριο/ιδιότητα δεν αντιστοιχεί σε κάποια από τις καρτέλες του Μητρώου, αυτό καταχωρίζεται στην καρτέλα «Άλλο».

Τα αρχεία των παραπάνω δικαιολογητικών επισυνάπτονται σε μορφή pdf, jpg, ή tif μεγέθους έως 2ΜΒ. Σημειώνεται ότι σε κάθε εγγραφή μπορούν να επισυναφθούν έως και τρία αρχεία. Οι υποψήφιοι που διαθέτουν περισσότερα αρχεία πρέπει να προσθέσουν πλέον της μίας εγγραφής και να τα επισυνάψουν.

• Να συμπληρώσουν με ακρίβεια και πληρότητα στα αντίστοιχα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης τα προσόντα που διαθέτουν (π.χ. τίτλοι σπουδών, γνώση ξένων γλωσσών, γνώση πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ, εμπειρία, ιδιότητες κ.λπ.) και να τα επικαλεστούν (Μεταφορά στην αίτηση) από το μητρώο τους.

• Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι επιθυμούν να διορθώσουν στο Μητρώο τους εγγραφές ή/και τα συνημμένα σε αυτές δικαιολογητικά, τις οποίες έχουν ήδη επικαλεστεί στην ηλεκτρονική τους αίτηση, πρέπει αφού ολοκληρώσουν τις αναγκαίες διορθώσεις, να τις επικαλεστούν (Μεταφορά στην αίτηση) εκ νέου στην ηλεκτρονική τους αίτηση.

Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης στο ΑΣΕΠ ολοκληρώνεται επιλέγοντας «Οριστικοποίηση», υπό την προϋπόθεση ότι ο κωδικός του παραβόλου βρίσκεται σε κατάσταση «ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ», προκειμένου αυτό να δεσμευτεί. Οι υποψήφιοι δύνανται να ελέγξουν την ορθότητα του καταχωρισμένου κωδικού παραβόλου πριν από την οριστικοποίηση της αίτησης.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει οι υποψήφιοι να πληρώνουν το παράβολο που αναγράφουν στην αίτησή τους μέσω της εφαρμογής της ΓΓΠΣΔΔ με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα προκειμένου ο κωδικός παραβόλου να εμφανίζεται άμεσα σε κατάσταση «ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ» και να μπορούν οι υποψήφιοι να προβούν σε οριστικοποίηση της αίτησης.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο site της ΓΓΠΣΔΔ (https://www.gsis.gr/polites- epiheiriseis/pliromes-kai-eispraxeis/e-paravolo).

Τα SOS

Η κατάσταση της αίτησης μετά την οριστικοποίηση πρέπει να βρίσκεται σε «Υποβληθείσα» και η κατάσταση του κωδικού παραβόλου «ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ».

Υποψήφιοι που έχουν αναπηρία που τους δημιουργεί δυσχέρεια ως προς τη χρήση Η/Υ πρέπει να το δηλώσουν στο κατάλληλο πεδίο της αίτησης και να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Συνιστάται κατά τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης να γίνεται αποθήκευση των δεδομένων κατά τακτά χρονικά διαστήματα και όχι πέραν των δέκα λεπτών.

Σε κάθε περίπτωση κρίνεται σκόπιμο οι υποψήφιοι να συμβουλεύονται τον «Οδηγό Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για πολίτες» στο διαδικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr > Ενημερωτική πύλη), όπου παρέχονται Εγχειρίδια χρήσης.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.Διαβάστε περισσότερα στο : https://www.healthreport.gr/dioikites-nosokomeion-xekinoyn-ti-deytera-oi-aitiseis-gia-tin-prokiryxi-toy-asep/

nosokomio-giannitson.jpg

Τι θα γίνει με τα Νοσοκομεία της Πέλλας 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζει και η κατάσταση με τα Νοσοκομεία της Πέλλας, με τους νέους διοικητές - αν αλλάξουν - να έχουν μπροστά τους να διαχειριστούν σοβαρές καταστάσεις. Αφενός στο Νοσοκομείο Έδεσσας κρίνεται απαραίτητη η εύρυθμη λειτουργία του, με τις Κλινικές ΜΕΘ, τα χειρουργία και την Παθολογική να είναι σε πρώτο πλάνο ενώ στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών είναι επιτακτική η ενίσχυση της ογκολογικής κλινικής όπως και της παθολογικής 

Βέβαια ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών Βαγγέλης Λόγγος κράτησε όρθιο το Νοσοκομείο επί Κορωνοϊού όταν έλαβε και τα εύσημα της κυβέρνησης για την οργάνωση του ενώ και στο Νοσοκομείο Έδεσσας, ο Διοκητής Χρήστος Δόντσος προσπάθησε να διαχειριστεί κρίσιμες καταστάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ