close search results icon

Ξεκινούν οι εργασίες για το Φυσικό Αέριο σε χωριά του Δήμου Σκύδρας

Ξεκινούν οι εργασίες για το Φυσικό Αέριο σε χωριά του Δήμου Σκύδρας

Ενημέρωση για τις εργασίες στο φυσικό αέριο της Σκύδρας θα γίνει από την ανάδοχο εταιρία την ερχόμενη Τρίτη στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. 

Η ενημέρωση της εταιρίας αναφέρει:

Την Τρίτη, 21/03/2023 και ώρα 17:00, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σκύδρας, στην πόλη της Σκύδρας, θα βρίσκονται εκπρόσωποι της εταιρείας «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε», ιδιοκτήτριας του Αγωγού Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωποι της Ανάδοχου Σύμπραξης «CONSORTIUM PROMETHEUS GAS S.A – DAMCO S.A και του υπεργολάβου κατασκευής «AVAX S.A», ώστε να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Αγωγού στις Τοπικές/Δημοτικές Κοινότητες Καλυβιών, Άσπρου, Αρσενίου και Πετραίας. Ειδικότερα, θα ενημερώσουν αναλυτικά τους εμπλεκόμενους ιδιοκτήτες και καλλιεργητές γης του Δήμου ως προς τα εξής:
1) Καθορισμός των διαδρομών του Αγωγού Φυσικού Αερίου με Αποφάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
2) Αποζημίωση των θιγόμενων ιδιοκτητών γης για τη Ζώνη Εργασίας
3) Αποζημίωση για την καταστροφή της ηρτημένης εσοδείας (καλλιεργειών, καρπών κ.λπ.)
4) Ζώνες Νόμιμων Περιορισμών Κυριότητας, Εργασίας ή Αποζημίωσης και Προστασίας
5) Βασικές υποχρεώσεις του Ανάδοχου του Έργου, απέναντι στους ιδιοκτήτες των θιγόμενων ιδιοκτησιών.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση ditikimakedonia@desfa.gr.

Σχετικά με τον Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε. Ο ΔΕΣΦΑ είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία, διαχείριση, συντήρηση και ανάπτυξη του Ελληνικού Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ). Με εκτεταμένη εμπειρία και διαθέτοντας ένα υψηλότατης τεχνικής κατάρτισης ανθρώπινο δυναμικό, ο ΔΕΣΦΑ αποτελεί ταυτόχρονα τον πλέον κατάλληλο και αξιόπιστο εταίρο στο πλαίσιο των εν εξελίξει διεθνών ενεργειακών έργων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μέτοχοι του ΔΕΣΦΑ είναι 34% το Ελληνικό Δημόσιο και 66% η Senfluga S.A (κοινή εταιρεία των Snam, Enagás, Fluxys και Damco).
Περισσότερες πληροφορίες για τον ΔΕΣΦΑ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του www.desfa.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ