close search results icon

Ξέμεινε από παίκτες η Αναγέννηση Γιαννιτσών-Ευσταθιάδης ο (αλεξι)Κεραυνός που "γείωσε" το Μεσιανό

Ο Γιάννης Μίγγας, σφυρίζει στο "τρίτο ημίχρονο", χτυπώντας καμπανάκι για τον Α.Σ. (Αναγέννηση).

του Γιάννη Μίγγα

43 χρόνια στην αθλητική δημοσιογραφία, 43 χρόνια στα γήπεδα για το ποδοσφαιρικό ρεπορτάζ, αυτό που είχαν τα ματάκια μου το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο των Γιαννιτσών, στο παιχνίδι του ΑΣ (Αναγέννηση) με το Μεσιανό, δεν το έχω ξαναδεί.

Το ποδόσφαιρο επιφυλάσσει εκπλήξεις θετικές και αρνητικές, γι’ αυτό και είναι ο βασιλιάς των αθλημάτων και αυτό το ένιωσαν στην κυριολεξία όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο των Γιαννιτσών, για να παρακολουθήσουν αυτόν τον αγώνα, που δεν ήταν ενδεδειγμένος για καρδιοπαθείς.

Ένα εύκολο φαινομενικά παιχνίδι στα χαρτιά, όμως εξελίχθηκε σε Γκραν Γκινιόλ μέχρι και το 98 όταν και ο διαιτητής Βαμβακάς σφύριξε τη λήξη του αγώνα.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Α.Σ. όταν και προηγήθηκε στο 5’ με τον Καράμπελα και όλοι πίστεψαν ότι το απόγευμα θα ήταν εύκολο για τον γηπεδούχο, όμως όλοι διαψεύστηκαν με την εξέλιξη του αγώνα.

~ Στο 7ο λεπτό ήλθε η ισοφάριση από τον Πολατίδη σε 1-1.

~ Στο 15΄ο Χατζηστεφάνου έκανε το 2-1 για να έλθει η απάντηση από τον Κεραυνό με τον Παυλίδη που έκανε το 2-2.

~ Στο β ημίχρονο ήλθε το μαρτύριο για τον Α.Σ. και ο Κεραυνός έτοιμος να ξεσπάσει στην ομάδα των Γιαννιτσών.

~ Στο 53’ ο Πελτέκης δέχεται την 2η κίτρινη κάρτα, ο Α.Σ. μένει με 10 παίκτες και ακολουθεί στο 66’ ένα σουτ στη δοκό από τον Καράμπελα.

~ Στο 64’ ο Παντελίδης με αριστοτεχνικό τρόπο κάνει προσωρινά την πλήρη ανατροπή και πετυχαίνει το 2-3.

~ Στο 92’ τραυματίζεται ο Κυζερίδης και αποχωρεί και ο τεχνικός της ομάδας Δημήτρης Τομπάζης περνάει στο παιχνίδι τον νεαρό Ευσταθιάδη, τον μοναδικό που είχε στον πάγκο και κάπου εδώ αρχίζουν τα πρωτόγνωρα.

Ο νεαρός παίκτης παίζει ελεύθερα κι όπου βρεθεί και στο 94’ είναι στην περιοχή του Μεσιανού, δέχεται μια πάσα από τον Καράμπελα και με γυριστό σουτ κάνει το 3-3.

Και ενώ όλοι περιμένουν τη λήξη του αγώνα μία απόκρουση του τερματοφύλακα του Μεσιανού σε βαθιά σέντρα και η μπάλα πάει στον Ευθυμιάδη, ο οποίος είχε γυρισμένη την πλάτη στην εστία επί της γραμμής της μεγάλης περιοχής, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να τον ανατρέπει άτσαλα και επιπόλαια. Το πέναλτι στο 98’, για το οποίο δεν υπήρχε καμία διαμαρτυρία, το εκτέλεσε το ψύχραιμο «αίμα» του Καράμπελα και έκανε το τελικό 4-3.

Πέρασαν 5 αγωνιστικές και τα πρώτα συμπεράσματα άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους για τον Α. Σ. (Αναγέννηση). Το καμπανάκι χτύπησε πολύ νωρίς, το λέγαμε, το γράφαμε, το φωνάζαμε, η ομάδα θέλει παίκτες, η ομάδα έχει θέμα μεσοαμυντικά. Όχι μόνο δεν πάρθηκαν παίκτες αλλά αντίθετα έφυγαν.

Μπάρμπας και Τσάλμας αποχώρησαν και η ομάδα αγωνίζεται συνεχώς με 5-6 ακόμα και με 7 παίκτες, ηλικίας 17 ετών. Δεν είναι δυνατόν να έχουν περάσει 5 αγωνιστικές και αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τα Σεβαστιανά, στα υπόλοιπα υπήρχε σαφέστατο πρόβλημα στην εικόνα της ομάδας. Δεν ξέρω τι φταίει και ποιοι φταίνε, αλλά Οκτώβρη μήνα και να έχει η ομάδα παίκτες να συμπληρώσει και στο φύλλο αγώνος να αναγράφονται παίκτες που είναι τραυματίες μόνο και μόνο για να υπάρχει μια εικονική 16άδα ή 17άδα.

Κύριοι της διοίκησης, θα έλθει ο Δεκέμβριος, ο Ιανουάριος και έτσι όπως πάει το πράγμα, δεν θα συμπληρώνεται ούτε 11άδα. Το περσινό φαινόμενο να μην ξαναεπαναληφθεί. Η εικόνα της ομάδας το περασμένο Σάββατο μέτρια έως κακή, αν αυτό ικανοποιεί Διοίκηση, προπονητή, παίκτες, ε, τότε στη συνέχεια μείνετε με τους μπαμπάδες και τις μαμάδες των παικτών στην κερκίδα.

Ο Κεραυνός Μεσιανού πάλεψε, πίστεψε, είχε την τύχη και έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, τον Παπαδόπουλο και λίγο έλλειψε να πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη ιστορικότερη του νίκη και να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στον Α.Σ. (Αναγέννηση).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ