close search results icon

«Χρίσμα» ΝΔ στον Μπακογιάννη για την προεδρία της ΚΕΔΕ

Η ΝΔ έσπευσε από σήμερα να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Μόλις ένα εξάωρο μετά την εκλογή του Λάζαρου Κυρίζογλου στην θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ, η ΝΔ έσπευσε να δώσει «χρίσμα» στον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, για τις επόμενες εκλογές που θα γίνουν στο συλλογικό αυτοδιοικητικό όργανο την άνοιξη του 2024.

Με ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα, αφού συνεχάρη θερμά τον δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης για την σημερινή εκλογή του, έσπευσε να ξεκαθαρίσει... «με την ευκαιρία» ότι «μετά τη μάχη των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών τον προσεχή Οκτώβριο η Νέα Δημοκρατία θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΚΕΔΕ».

Ο δήμαρχος Αθηναίων είχε εκφράσει παρασκηνιακό ενδιαφέρον για την θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ που έμεινε κενή μετά την υπουργοποίηση του Δημήτρη Παπαστεργίου. Το Μαξίμου είχε αποφασίσει να στηρίξει την υποψηφιότητα του Λάζαρου Κυρίζογλου, με πληροφορίες μάλιστα της «Εφ.Συν.» να αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει στον βορειοελλαδίτη δήμαρχο: «είσαι ο επόμενος πρόεδρος». Ακολούθησαν επαφές μεταξύ δημάρχου Αθηναίων και κυβερνητικών στελεχών, τα οποία κάλεσαν τον κ. Μπακογιάννη να κάνει πίσω, προτάσσοντας την ενότητας της προσκείμενης στη ΝΔ αυτοδιοικητικής παράταξης. Όπως είχαμε γράψει, ο κ. Μπακογιάννης στις επαφές αυτές ζήτησε δεσμεύσεις από κυβερνητικά στελέχη ότι θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος της ΝΔ στις επόμενες εκλογές της ΚΕΔΕ.

Οπερ και εγένετο! Η ΝΔ έσπευσε από σήμερα να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, με σκοπό να πατάξει εν τη γενέσει τους πιθανές άλλες υποψηφιότητες από τις τάξεις της, απαξιώνοντας ταυτόχρονα τον αυτοδιοικητικό θεσμό, όσο και τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο της ΚΕΔΕ, και δείχνοντας ότι η προσπάθειά της να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό της την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να υλοποιηθεί και με όρους οικογενειοκρατίας.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Συγχαίρουμε θερμά τον Λάζαρο Κυρίζογλου για την εκλογή του ως προέδρου της ΚΕΔΕ και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και στο έργο του. Με την ευκαιρία ανακοινώνεται ότι μετά τη μάχη των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών τον προσεχή Οκτώβριο η Νέα Δημοκρατία θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΚΕΔΕ».

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ