close search results icon

Χρήστος Δόντσος: “Ενισχύσαμε το Νοσοκομείο... κάθε μέρα ξυπνάμε και με ένα νέο πρόβλημα”

Ο απολογισμός της Διοίκησης του Νοσοκομείου Έδεσσας 

Χρήστος Δόντσος: “Ενισχύσαμε το Νοσοκομείο... κάθε μέρα ξυπνάμε και με ένα νέο πρόβλημα”


Απολογισμό της θητείας του στην διοίκηση του Νοσοκομείου Έδεσσας έκανε ο διοικητής του Νοσοκομείου Χρήστος Δόντσος. Ο νεαρός Διοικητής του Νοσοκομείου με μια αναλυτική και οργανωμένη παρουσίαση που διοργάνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής μίλησε στους εκπροσώπους των φορέων της Έδεσσας αλλά και παρουσίασε στην κοινωνία το έργο του στο ¨τιμόνι του Νοσοκομείου” σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο πανδημίας.


Παρόντες στην παρουσίαση του απολογισμού εκτός από τους εκπροσώπους των φορέων ήταν και ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου όπως και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας Φίλιππος Γκιούρος.

333296742-747121596729238-3433316597444654287-n.jpg



Στην αρχική του τοποθέτηση ο Χρήστος Δόντσος έκανε αναφορά στα οικονομικά δεδομένα του Νοσοκομείου, παρουσιάζοντας μέσα από στοιχεία την αύξηση στα έσοδα του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου στα 8 εκ ευρώ για το 2022 από 5,5 εκ το 2019. Μάλιστα επί διοίκησης του οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Νοσοκομείου είναι κάτω από 8 χιλιάδες ευρώ από τα 3,5 εκ ευρώ που ήταν το 2015


“Το Νοσοκομείο Έδεσσας είναι μια μονάδα που δεν χρωστάει, δεν επιστρέψαμε χρήματα στο Υπουργείο Υγείας”


Εκτός από τα οικονομικά του Νοσοκομείου, ο Διοικητής μίλησε και για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ακτινογραφίας, για την προμήθεια και εγκατάσταση μηχανήματος οστικής πυκνότητας, για τον ψηφιακό μαστογράφο, για την εγκατάσταση λαπαροσκοπικού πύργου, για τα δέκα μηχανήματα τεχνητού νεφρού, για τον ουρολογικό πύργο, τους καρδιογράφους, το υστεροσκόπιο, την νεά χειρουργική τράπεζα, το φορητό ακτινολογικό μηχάνημα, τον κλίβανο αλλά και τα νέα πλυντήρια. Αλλά και την κινητή μονάδα Υπέρηχου Το σύνολο των προμηθειών σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε ο διοικητής ξεπερνούν τα 2 εκ ευρώ.

dontsos.jpg



Ο Διοικητής μίλησε και για την στελέχωση του Νοσοκομείου με ανθρώπινο δυναμικό επί των ημερών του. “Κάθε μέρα ξυπνάμε και με ένα νέο πρόβλημα. Τα προβλήματα δεν σταματούν έχουμε γιατρούς που φτάνουν στα όρια της συνταξιοδότησης, από το χέρι μας κάνουμε ότι περνάει για να λύσουμε τα προβλήματα” σημείωσε με νόημα ο Χρήστος Δόντσος.


Ο Χρήστος Δόντσος παρουσίασε το ανθρώπινο δυναμικό σε όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου Έδεσσας επισημαίνοντας πως το Νοσοκομείο λειτουργεί με ασφάλεια ενώ έκανε αναφορά και στις προκηρύξεις που “τρέχουν” αλλά και αυτές που θα έρθουν για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού αναγνωρίζοντας πως όλα τα Νοσοκομεία της Ελλάδας αναζητούν παθολόγους και πνευμονολόγους, ενώ παρουσίασε και τις άγονες προκηρύξεις. Παράλληλα ο Χρήστος Δόντσος αναφέρθηκε και στην συνεργασία ανάμεσα στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών ειδικά την περίοδο του covid επισημαίνοντας πως στόχος της διοίκησης είναι να εξασφαλίζει τις καλύτερες παροχές υγείας στους κατοίκους της περιοχής.


Από την αναφορά δεν παραλείφθηκε και η πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού, όπου στην Έδεσσα είχαμε 118 προσλήψεις, εκ των οποίων οι 107 αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό.

dontso-tambiskou.jpg





Ο Διοικητής παρουσίασε και τα τεχνικά έργα που έγιναν στο Νοσοκομείο Έδεσσας με την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής οξυγόνου, την εγκατάσταση νέων πλυντηρίων, την τοποθέτηση container για την διαμόρφωση των ΤΕΠ COVID, την εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης με 15 κάμερες αλλά και την εγκατάσταση μπάρα εισόδου στην κεντρική πύλη. Ακόμη ο Χρήστος Δόντσος μίλησε για την ανακαίνιση πτερύγων, την τοποθέτηση νέων κουφωμάτων, νέων νιπτήρων στα χειρουργεία όπως και νέων αντλιών θέρμανσης αλλά και την εγκατάσταση λαμπτήρων στον εξωτερικό χώρο. Επίσης ο Χρήστος Δόντσος τόνισε πως το επόμενο διάστημα η διοίκηση θα προχωρήσει σε εκπόνηση μελέτης για την ανακαίνιση των χειρουργείων.

“Το Νοσοκομείο στην ψηφιακή εποχή”

Ο Διοικητής έκανε αναφορά και για τις παρεμβάσεις που έγιναν στο ψηφιακό εκσυχρονισμό του Νοσοκομείου Έδεσσας , με τα ασύρματα δίκτυα, την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, την τηλεκπαίδευση των νοσηλευτών, τα ψηφιακά προσίματα αλλά και τα ηλεκτρονικά αιτήματα αδειών.

filipoa-gkiouro.jpg



Τέλος παρουσιάστηκαν και τα στοιχεία Νοσηλειών από το 2020 έως το 2022 με τις νοσηλείες να αγγίζουν τις 22648 και τα χειρουργεία τις 3000


“Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το Νοσοκομείο Έδεσσας να μείνει αλώβητο αλλά και να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που προκύπτουν. Οφείλουμε να στηρίξουμε το Νοσοκομείο μας γιατί έχουμε καλούς οιωνούς.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ