close search results icon

ΥφΑΑΤ, Δ. Σταμενίτης: «Οι ανακοινώσεις του ΥπΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη θέτουν σε εφαρμογή το σχέδιο μας για τη στήριξη των πληγέντων παραγωγών της Θεσσαλίας».

"Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να επαναφέρουμε το Θεσσαλικό κάμπο στους κανονικούς του ρυθμούς".

«Με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο που έχουμε καταρτίσει για την στήριξη των πληγέντων παραγωγών της Θεσσαλίας. Αμέσως μετά την εκδήλωση των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενεργοποιώντας το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και κινητοποιώντας όλες τις κυβερνητικές δυνάμεις εργάζεται για τη γρήγορη επούλωση των πληγών, την αποκατάσταση των ζημιών καθώς και την επανεκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας.

Δείγμα της πολιτικής βούλησης για έμπρακτη στήριξη των Θεσσαλών αγροτών και κτηνοτρόφων είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός, τα οποία προκάλεσαν μεγάλη ικανοποίηση στους παραγωγούς. Ενδεικτικά να αναφέρω την κάλυψη του συνόλου των αιτήσεων στήριξης, για τα Σχέδια Βελτίωσης, που θα κριθούν επιλέξιμες για ένταξη στο 4.1.5 (σχέδια βελτίωσης πρόσκλησης 2023) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (601 προτάσεις, ύψους 37.320.000€). Την παράταση υποβολής δηλώσεων υποβολής δηλώσεων μέχρι 20.10.2023 ενώ σημειώθηκε ότι ο ΕΛΓΑ προχωράει τάχιστα τις διαδικασίες, ώστε μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου να καταβληθούν οι προκαταβολές, για τις οποίες πρέπει να σημειώσω ότι ξεπερνούν σημαντικά τα επίπεδα εκείνων που δόθηκαν στην περίπτωση του ΙΑΝΟΥ. Την κάλυψη της δαπάνης για αγορά ζωικού κεφαλαίου και δημιουργία σταυλικών εγκαταστάσεων στο 100%, μέσα από το Μέτρο 5.2. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (45 εκ. ευρώ). Όπως επίσης, και την πρόβλεψη διετούς απαλλαγής από το τέλος εισφοράς για γάλα και κρέας για τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας.

Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να επαναφέρουμε το Θεσσαλικό κάμπο στους κανονικούς του ρυθμούς και θα σταθούμε δίπλα στους παραγωγούς αλλά και σε όλους τους πολίτες για όσο διάστημα χρειαστεί».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη και τα μέτρα που ανακοίνωσε στο δελτίο τύπου του ΥΠΑΑΤ:

https://www.minagric.gr/2013-04-05-10-13-09/ministry-example/ypaat-grafeio-typou/deltiatypou/15379-dt111023a?fbclid=IwAR1y1FYjKH19gKLv5yiUwSUWziTA2yK74x8KNZrf422D796uPmWpaQcIIEE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ