close search results icon

Υπάλληλοι δικαστικών υπηρεσιών: Απευκταίο να γίνουν τα Γιαννιτσά παντοιοτρόπως φτωχότερα

Οι τρεις επισημάνσεις των υπαλλήλων της γραμματείας Ειρηνοδικείου και Πρωτοδικείου. 

Ένα "δυνατό" και με επιχειρήματα ψήφισμα εξέδωσαν οι υπάλληλοι της Γραμματείας των δικαστικών υπηρεσιών της πόλης των Γιαννιτσών. Ένα κείμενο το οποίο ανεγνώσθη κατά τη διάρκεια της συνέλευσης-διαβούλευσης που πραγμαποιήθηκε χθες Τετάρτη στο δημαρχείο Γιαννιτσών, για την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου.

Αναλυτικά αναφέρουν: 

Οι υπάλληλοι της Γραμματείας του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Γιαννιτσών και του Ειρηνοδικείου Γιαννιτσών ενώνουμε τη φωνή μας με τους δικηγόρους, τους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς λειτουργούς της πόλης των Γιαννιτσών αλλά και την πανελλήνια Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΝΔΕ) για την απόφαση που έχει ήδη δρομολογηθεί από την κυβέρνηση και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για την κατάρτιση του νέου «δικαστικού χάρτη» της χώρας που μεταξύ των άλλων προβλέπει την υποβάθμιση με επόμενο βήμα τη συρρίκνωση και τελικά την κατάργηση του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών, που έχει αδιάκοπη λειτουργία και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο του Ν. Πέλλας και όχι μόνο, από την ίδρυσή του έως σήμερα. διανύοντας μία πορεία σαράντα περίπου ετών, αλλά και άλλων περιφερειακών πρωτοδικείων, περιέχοντας και άλλες διατάξεις «αναμόρφωσης» του δικαστικού χάρτη της χώρας.

Επισημαίνουμε ότι :

  • Παρότι ο νομός μας έχει την ιδιαίτερη συνθήκη της συνύπαρξης δύο Πρωτοδικείων στην Έδεσσα και τα Γιαννιτσά, οι δικαστικές υπηρεσίες των Γιαννιτσώνθα ήταν παράλογο να υποβαθμιστούν-καταργηθούν καθώς εξυπηρετούντο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του νομού, ήτοι περίπου 60.000 κατοίκους, οι οποίοισε στην περίπτωση αυτή, θα υποχρεούνται να μεταβαίνουν στην Έδεσσα για διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.
  • Ο κύκλος εργασιών του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών, σε αρκετούς επιμέρους τομείς, υπερισχύει στατιστικά του αντίστοιχου του Πρωτοδικείου Εδέσσης, ενώ το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών υπερισχύει στατιστικά σε όλους τους τομείς έναντι όλων των Ειρηνοδικείων του νομού.
  • Είναι αυτονόητο ότι τυχόν υποβάθμιση θα επιφέρει καίριο πλήγμα στο κατοχυρωμένο συνταγματικά δικαίωμα της πρόσβασης στην δικαιοσύνη, την ίδια την απονομή της δικαιοσύνης αλλά και συνεπακόλουθα στην λειτουργία του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης και όλων τα συναφών επαγγελμάτων, οδηγώντας τελικά σε οικονομική απαξίωση αλλά και κοινωνική αναστάτωση.
  • Η πόλη των Γιαννιτσών έχει από το 1984 δικό της ιδιόκτητο κτίριο που στεγάζει το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών, ενώ ο Δήμος Πέλλας έχει αναλάβει δέσμευση για κάλυψη του κόστους στέγασης και απάντων των λειτουργικών εξόδων των υπολοίπων δικαστικών υπηρεσιών της πόλης σε υφιστάμενο ακίνητο ιδιοκτησίας του.
  • Η πόλη οδηγείται σε υποβάθμιση της εμπορικής και οικονομικής της ζωής, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό, αν συνυπολογίσουμε ότι διανύουμε μία περίοδο όπου στο συγκεκριμένο τομέα η πόλη έχει εξαντλήσει τις αντοχές της και η υπό συζήτηση υποβάθμιση θα οδηγήσει στην τελική παρακμή μίας από τις ιστορικότερες πόλεις τηςΕλλάδας, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην Βόρεια συνοριογραμμή της χώρας. Τα Γιαννιτσά, με απλά λόγια, θα μείνουν φτωχότερα παντοιοτρόπως και θα εκπέσουν σε επίπεδο λειτουργίας τοπικής κοινότητας σε όλα τα επίπεδα. Απευκταίο!!!!!

Κλείνοντας την τοποθέτησή μας, ελπίζοντας ότι θα κατανοήσετε τα όσα παραθέσαμε, ευελπιστούμε για την αίσια και προς όφελος της υπηρεσίας μας, έκβαση της υπόθεσης αυτής, ώστε να αφοσιωθούμε με ακόμα περισσότερο ζήλο στο έργο μας, χωρίς τη «Δαμόκλειο σπάθη» πάνω από την υπηρεσία μας που αξίζει για μας πολλά και για τους πολίτες και τους δικηγόρους, περισσότερα.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους αρμόδιους φορείς της πόλης μας, τους βουλευτές, την κυβέρνηση ,την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τον ΔΣ Γιαννιτσών, να πράξουν ό,τι απαιτείται για την διατήρηση της υπηρεσίας μας εξασφαλίζοντας σύγχρονες υποδομής για τη λειτουργία του και την επαρκή στελέχωσή του.

ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

018-AcmY6.jpg
Ο Μπάμπης Γεωργιάδης ανέγνωσε το ψήφισμα των υπαλλήλων της γραμματείας των δικαστικών υπηρεσιών των Γιαννιτσών-φώτο: Παύλος Νεκτάριος Παπαδόπουλος-pellanews.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ