close search results icon

Υπουργικό συμβούλιο με το «βλέμμα» στη ΔΕΘ

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της ΔΕΘ, θα πυκνώσουν με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Λευκωσία.

Υπουργικό συμβούλιο με το «βλέμμα» στη ΔΕΘ

Στη σκιά των πύρινων μετώπων, αλλά και της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή, συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο, έχοντας στην ατζέντα σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών, που προωθούνται το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Θα είμαστε μόνοι μας στο δρόμο της ευθύνης», το πολιτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σχολίασε με αυτό το τρόπο και την χθεσινή αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

Με ατζέντα που βρίσκει ευθεία αντανάκλαση στο ορόσημο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης η τετράωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μία εβδομάδα πριν την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε το δρόμο της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας: «Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πρωταγωνίστρια στο δρόμο της ανάπτυξης. Παρά τον επίμονο πληθωρισμό στα τρόφιμα, έχουμε τον τέταρτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη. Έχουμε τη μικρότερη ανεργία εδώ και πολλά χρόνια. Νομίζω ότι αυτά και πολλά άλλα απαντούν σε όσους αμφισβητούν τη δράση μας στην αρχή της νέας θητείας, δηλώνοντας ταυτόχρονα την επιμονή μας σε μεγάλες αλλαγές. Ξέρουμε ότι δεν θα λείψουν τα εμπόδια στο δρόμο μας, αλλά θα συνεχίσουμε να επιμένουμε, συνεπείς στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Για αυτό μας ψήφισε ο ελληνικός λαός».

Εκτός από τα μέτρα αποκατάστασης για τις περιοχές, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, επί τάπητος τέθηκαν τα υπό συζήτηση νομοσχέδια στο υπουργικό συμβούλιο που οριοθέτησαν την κυβερνητική στρατηγική για την αναβάθμιση κρίσιμων τομέων της καθημερινότητας. Όπως, αυτών της βελτίωσης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ΕΚΑΒ και της επιτάχυνσης απονομής της δικαιοσύνης, που θα αποτελέσουν βασικά σημεία της πρωθυπουργικής ομιλίας στη ΔΕΘ.

«Η επιτάχυνση της Δικαιοσύνης αποτελεί ακρογωνιαία μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Οι νέες ταυτότητες θα είναι πιο ασφαλείς, με έγγραφα που δε μπορούν να πλαστογραφηθούν τόνισε, εγκαλώντας κάποιους επιτήδειους, όπως σημείωσε, για διακίνηση fake news: «Ούτε τσιπάκια έχουν οι ταυτότητες, κάμερες, μικρόφωνα, διάφορα άλλα ευτράπελα τα οποία ακούγονται. Ας μην γίνουν οι πολίτες θύματα εμπαιγμού και κυρίως ας μην σπεύδουν να βγάλουν νέες ταυτότητες παλιού τύπου, καθώς αυτές σε λίγο δεν θα ισχύουν πια. Άρα “τσάμπα” μπαίνουν σε αυτή την ταλαιπωρία και επιβαρύνουν τα αστυνομικά τμήματα με μια πρόσθετη γραφειοκρατία».

Ο πρωθυπουργός καυτηρίασε τη στάση κομμάτων, στη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής, για τα πύρινα μέτωπα του Ιουλίου και του Αυγούστου, προτάσσοντας τις κυβερνητικής κινήσεις για την επόμενη ημέρα της Πολιτικής Προστασίας: «Είχαμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε και μια σειρά από πρωτοβουλίες προκειμένου η αρνητική συγκυρία του σήμερα να μετατραπεί σε μια καλύτερη άμυνα για το αύριο. Δυστυχώς, πέρα από απλοϊκές αντιπολιτευτικές κορώνες, δεν άκουσα κάποια τεκμηριωμένη και κοστολογημένη αντιπρόταση, κάποια ουσιαστική και ρεαλιστική εισήγηση. Είναι σαφές, συνεπώς, νομίζω, ότι φαίνεται ολοένα και περισσότερο στη νέα Βουλή, ότι θα είμαστε μόνοι μας στο δρόμο της ευθύνης. Την αναλαμβάνουμε και θα την υπηρετήσουμε όλοι μαζί».

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της ΔΕΘ, θα πυκνώσουν με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Λευκωσία και την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, την ερχόμενη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ