close search results icon

Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη – Τι θα συζητηθεί

Ψηφιακή πολιτική και μετανάστευση μεταξύ αυτών. 

Της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου θα προεδρεύσει αύριο το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να είναι η τελευταία γι’ αυτή τη χρονιά.

Ψηφιακή πολιτική, μετανάστευση, ψυχική υγεία και κυβερνητικό σχέδιο 2023

Ειδικότερα στις 11:00 αύριο Τετάρτη, θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο.

Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι:

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας Κυριάκο Πιερρακάκη με τίτλο: «Τρία χρόνια ψηφιακό κράτος»,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα του νομοσχεδίου για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ιστών και κυττάρων,

-Εισήγηση από τον Υπουργό Επικρατείας Κυριάκο Πιερρακάκη και την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη σχετικά με το νέο πλαίσιο διακυβέρνησης της οπτικοακουστικής πολιτικής,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και την Υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη του νέου Κώδικα Μετανάστευσης,

-Εισήγηση από τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο για την έγκριση του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής 2023,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την Υφυπουργό Ζωή Ράπτη του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ψυχική Υγεία.

ΚΥΣΕΑ

Νωρίτερα σήμερα συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ όπου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν ζητήματα ενίσχυσης του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και το Αιγαίο.

Σε ότι αφορά τις λεπτομέρειες της σημερινής συζήτησης στο ΚΥΣΕΑ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ελήφθη απόφαση για τις κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού και οι σχετικές αποφάσεις παραπέμπονται για το 2023. Υπό συζήτηση επίσης είναι και η απόκτηση ισραηλινών αντιπυραυλικών συστημάτων Spike.

Οι κρίσεις στις ΕΔ θα εγκριθούν από το ΚΥΣΕΑ τον Ιανουάριο και αναμένεται να ανανεωθεί για έναν ακόμη χρόνο η θητεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

πηγή: tanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ