close search results icon

Υψώθηκε η σημαία της Ουκρανίας στη Χερσώνα - Ολοκληρώθηκε η απόσυρση της Ρωσίας

Υψώθηκε η σημαία της Ουκρανίας στη Χερσώνα - Ολοκληρώθηκε η απόσυρση της Ρωσίας

Την ουκρανική σημαία να έχει υψωθεί στη Χερσώνα δείχνουν φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις αναφορές να κάνουν λόγο για μια χαοτική ρωσική υποχώρηση, με τα στρατεύματα να έχουν καταστρέψει τη γέφυρα Αντονίφσκι.

Η ρωσική υποχώρηση φαίνεται ότι έγινε άρον-άρον, ενώ υπάρχουν αναφορές για εγκατάλειψη στρατιωτών που είναι τραυματίες, ουκρανικούς βομβαρδισμούς και πέρα από τον ποταμό Ντνόπρο και για άτακτη διαφυγή ορισμένων ρωσικών μονάδων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, 20.000 Ρώσοι στρατιώτες είχαν σταθμεύσει στη δυτική πλευρά του Ντμίπρο, μέσα και γύρω από τη Χερσώνα.

Η σημαία που βρίσκεται στο κέντρο της Χερσώνας εκτιμάται ότι αναρτήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν από αντάρτες που δραστηριοποιούνται στην πόλη, καθώς οι κάτοικοι έμειναν σε μεγάλο βαθμό σε εσωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με ρωσικές αναφορές, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν μπει στην πόλη.

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν τη γέφυρα Αντονίφσκι στον Δνείπειρο πριν μερικές ώρες, κάτι που ερμηνεύεται ως μεγάλη επιτυχία της Ουκρανίας και μεγάλη ήττα για τον ρωσικό στρατό.

protothema

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ