close search results icon

Ζελένσκι: Το πλήγμα στην Πολωνία είναι «μήνυμα» του Πούτιν στη G20 – Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ζητά το Κίεβο

Ζελένσκι: Το πλήγμα στην Πολωνία είναι «μήνυμα» του Πούτιν στη G20 – Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ζητά το Κίεβο

Το πυραυλικό πλήγμα στην Πολωνία «δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μήνυμα της Ρωσίας προς τη σύνοδο της G20», εκτίμησε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας μέσω βιντεοδιάσκεψης στους ηγέτες της Ομάδας των Είκοσι που συνεδριάζουν στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Υπάρχει «ένα τρομοκρατικό κράτος μεταξύ σας, εναντίον του οποίου πρέπει να αμυνθούμε», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη Ρωσία.

Στο μεταξύ ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοφ ζήτησε να επιβληθεί πάνω από την Ουκρανία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, μετά την πτώση πυραύλου στην Πολωνία.

«Ζητάμε να κλείσει ο ουρανός, διότι ο ουρανός δεν έχει σύνορα. Όχι για τους ανεξέλεγκτους πυραύλους. Όχι για την απειλή που εγείρουν για τους γείτονές μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», έγραψε στο twitter ο Ρέζνικοφ.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα για την οποία προειδοποιούσαμε», πρόσθεσε, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι επιθέσεις στην Ουκρανία στη διάρκεια της G20 δείχνουν την περιφρόνηση του Πούτιν προς τους διεθνείς κανόνες»

Οι επιθέσεις στην Ουκρανία στη διάρκεια της διάσκεψης της G20 στην Ινδονησία αυτή την εβδομάδα δείχνουν την περιφρόνηση που επιδεικνύει ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προς τους διεθνείς κανόνες, δήλωσε, στο μεταξύ, σήμερα ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Ο ίδιος επέρριψε όλη την ευθύνη στη Ρωσία για τις κρίσεις στις αγορές των τροφίμων και της ενέργειας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έπειτα από την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της ομάδας των μεγάλων οικονομιών G20.

newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ