close search results icon

Ζιάγκος: «Να εκπροσωπήσουμε περήφανα τη χώρα μας»

Ζιάγκος: «Να εκπροσωπήσουμε περήφανα τη χώρα μας»

Αντίστροφα μετράει η εθνική ομάδα μπάσκετ των εφήβων για την έναρξη του Ευρωμπάσκετ U18, το οποίο «ανοίγει αυλαία» αύριο (22/7) στη Σερβία. Ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Βαγγέλης Ζιάγκος, έκανε λόγο για ένα «τουρνουά με μεγάλο ανταγωνισμό και μπάσκετ υψηλού επιπέδου», καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «η φουρνιά 2005-06 είναι μια από τις καλύτερες φουρνιές των περισσότερων χωρών της Α΄ κατηγορίας, όπου συμμετέχει και η χώρα μας».

Όσον αφορά την εθνική, τόνισε ότι η ομάδα αισθάνεται έτοιμη για το ξεκίνημα της διοργάνωσης, ενώ, σε ό,τι αφορά τον στόχο της «γαλανόλευκης» στο τουρνουά, είναι η ικανοποίηση με την προσπάθεια που θα έχει καταβάλει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, προκειμένου να εκπροσωπήσει περήφανα την Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι η εθνική μετέχει στον Δ΄ όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Ιταλία (22/7, 18.00), την Ισπανία (23/7, 20.30) και την Δανία (24/7, 15.30).

«Συμμετέχουμε σε μια διοργάνωση απέναντι στην ευρωπαϊκή ελίτ και τις κορυφαίες μπασκετικές σχολές των τελευταίων χρόνων» τόνισε ο Ζιάγκος, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, και συνέχισε: «Βάσει των ρόστερ των ομάδων και των αγώνων προετοιμασίας, φαίνεται ότι η φουρνιά 2005-06 είναι μια από τις καλύτερες φουρνιές των περισσότερων χωρών της Α΄ κατηγορίας, όπου συμμετέχει και η χώρα μας, και προμηνύεται ένα τουρνουά με μεγάλο ανταγωνισμό και μπάσκετ υψηλού επιπέδου για αυτήν την ηλικιακή κατηγορία».

Όσον αφορά τον στόχο της εθνικής στη διοργάνωση, ο ομοσπονδιακός τεχνικός ξεκαθάρισε: «Στόχος είναι να νιώθουμε ικανοποιημένοι με τον εαυτό μας και την προσπάθειά μας στο τέλος του τουρνουά, έχοντας εκπροσωπήσει περήφανα τη χώρα μας. Θέλουμε μέσα από την αγωνιστική μας εικόνα να αναδείξουμε τα στοιχεία εκείνα που καθιέρωσαν το ελληνικό μπάσκετ ψηλά στη συνείδηση της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας».

Τέλος, αναφορικά με το πόσο έτοιμη είναι η εθνική, υπογράμμισε: «Αισθανόμαστε αγωνιστικά και πνευματικά έτοιμοι για τις μάχες που έρχονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ