close search results icon

Ανακοίνωση της ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στα νοσοκομεία της περιοχής

Ανακοίνωση της ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στα νοσοκομεία της περιοχής

Ανακοίνωση της ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στα νοσοκομεία της περιοχής

Αγανάκτηση και ανησυχία προκαλούν οι πρόσφατες εξελίξεις στα νοσοκομεία της περιοχής μας, σύμφωνα με την καταγγελία της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας σχετικά με την απόφαση της 3ης ΥΠΕ για αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών. Το συνδικαλιστικό όργανο των νοσοκομειακών γιατρών τονίζει ξεκάθαρα πως «οι απαράδεκτες αναγκαστικές μετακινήσεις προσωπικού γίνονται για να συγκαλυφθούν οι δραματικές ελλείψεις σε τμήματα και κλινικές των νοσοκομείων εξαιτίας της χρόνιας υποστελέχωσης , απειλώντας πλέον ακόμα και τη λειτουργία της ΜΕΘ του νοσοκομείου Γιαννιτσών, της μοναδικής ΜΕΘ στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας μετά το κλείσιμο της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Έδεσσας».

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, έρχεται να προστεθεί στην ήδη δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νομό, με κατάρρευση κλινικών, τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα το απαράδεκτο κλείσιμο της ΜΕΘ και την αναστολή των τακτικών πρωινών χειρουργείων στο νοσοκομείο Έδεσσας. Την κλειστή ουσιαστικά λειτουργία του ογκολογικού ιατρείου, που πλέον δεν δέχεται νέους ασθενείς, αλλά και την λειτουργική κατάρρευση της παθολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Γιαννιτσών.

Η επίθεση της κυβέρνησης στην δημόσια δωρεάν υγεία είναι ολομέτωπη. Συνεχίζει, από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις την υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Κι αυτά τη στιγμή που το κόστος για την συμμετοχή της χώρας μας στα ΝΑΤΟϊκά πολεμικά σχέδια ισούται με την πλήρη και ουσιαστική λειτουργία πολλών δεκάδων νοσοκομείων στη χώρα, αλλά και με την επίλυση προβλημάτων του λαού και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής του.

Κυβέρνηση- 3η ΥΠΕ και οι διοικήσεις των νοσοκομείων επιδιώκουν με μπαλώματα και εντέλλεσθε να κλείσουν τις τεράστιες τρύπες που η πολιτική τους έχει δημιουργήσει, δημιουργώντας συνεχώς άλλα τεράστια και επικίνδυνα κενά! Οι κινητοποιήσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος με συμμετοχή δεκάδων φορέων στις δύο μεγάλες πόλεις του νομού μας, δείχνουν ότι ο λαός δεν ξεγελιέται από κούφιες κυβερνητικές υποσχέσεις.

Μόνη λύση σε αυτή τη βαρβαρότητα αποτελεί η ένταση του αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των υγειονομικών, που είναι προς το συμφέρον του λαού της περιοχής. Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για την άμεση ενίσχυση των δομών υγείας στο νομό μας, κόντρα στις πολιτικές που οδηγούν στην υποβάθμιση και την ιδιωτικοποίηση.

Η ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ στηρίζει τα αυτονόητα αιτήματα των υγειονομικών και των φορέων του κινήματος στο νομό. Καλεί το λαό να συμπορευτεί με το ΚΚΕ στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας.

Δικαιούμαστε μια άλλη κοινωνία, που θα καλύπτει τις ουσιαστικές ανάγκες μας. Στις 9 Ιούνη στέλνουμε ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα. Με ισχυρό ΚΚΕ, για να βάζει εμπόδια στην προαποφασισμένη πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων της στην Υγεία, αλλά και γενικότερα.

Τομεακή Οργάνωση Πέλλας ΚΚΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ