close search results icon

Δεν είναι αργία, είναι απεργία: Μαχητική εργατική Πρωτομαγιά

Η ΓΣΕΕ καλεί εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων.

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά 2024, παρά τη μεταφορά της αργίας από την κυβέρνηση για την επόμενη εβδομάδα. Πολλά σωματεία προκήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου και καλούν τους εργαζόμενους να στείλουν ηχηρό μήνυμα για καλύτερη ποιότητα ζωής, αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενίσχυση των συνδικάτων και αντιμετώπιση της ακρίβειας που «ροκανίζει» τους μισθούς.

Η ΓΣΕΕ καλεί εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπως και στα συλλαλητήρια των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικά το «παρών» στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα θα γίνει στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κοραή.

Αυξήσεις στους μισθούς κατά 10%, επαναφορά των δώρων στο Δημόσιο, κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία, ξεπάγωμα του μισθολογικού κλιμακίου της διετίας 2016-2017, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, είναι τα κυριότερα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ.

Σε προσυγκεντρώσεις στα Προπύλαια και στα Χαυτεία καλούν στις 11 π.μ. πρωτοβάθμια σωματεία, κόμματα της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σε απεργιακή συγκέντρωση καλεί το ΠΑΜΕ στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος με προσυγκεντρώσεις στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος στην Ομόνοια, στα Προπύλαια και στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

«Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι νέες και οι νέοι, οι άνεργοι/ες, συνταξιούχοι διαδηλώνουν με τα συνδικάτα για κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, για ισχυρό κοινωνικό κράτος και δημόσια αγαθά για όλους και όλες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Σήμερα ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις, ενώ στη χώρα μας οι ακραία ταξικές πολιτικές της κυβέρνησης στρέφονται κατά κύριο λόγο ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Οι εργαζόμενοι/ες βρίσκονται αντιμέτωποι με πολιτικές που στον πυρήνα τους έχουν τη μεταφορά πλούτου και δύναμης από τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία προς την κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους», σημειώνει η Νέα Αριστερά.

O «Κόσμος» τιμά την εργατική πρωτομαγιά συμμετέχοντας δυναμικά στην αυριανή πορεία και προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους να δώσουν το «παρών» στον αγώνα για ένα δίκαιο και πράσινο μέλλον.

πηγή: efsyn.gr

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΑΦΟ

*Στα Γιαννιτσά η απεργιακή ημέρα θα πραγματοποιηθεί στον Ομαδικό Τάφο, με τη διοργάνωση της κινητοποίησης από το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Το ΕΚΓ Γιαννιτσών αναφέρει μεταξύ άλλων;

*Έχουν περάσει 138 χρόνια από την πρώτη φορά που εργαζόμενοι με μαζικά συλλαλητήρια και απεργίες πρώτα στην Αμερική και μετά στον υπόλοιπο κόσμο διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί σύμβολο και συνάμα ορόσημο στον διαρκή αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα και την δωρεάν πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά, όπως στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση κ.ά.

Σήμερα, όσο ποτέ οφείλουμε να αγωνιστούμε για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για να μπει ένας τέλος στην ακρίβεια, για δημόσια κοινωνικά αγαθά, για κράτος δικαίου, για διαφάνεια και αξιοκρατία, για συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ