Κική Παπαδάκη, υποψήφια Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ: «Είμαι εδώ για να παλέψω σκληρά για τον τόπο μου» | PellaNews

Κική Παπαδάκη, υποψήφια Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ: «Είμαι εδώ για να παλέψω σκληρά για τον τόπο μου»

Η υποψήφια Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην Πέλλα Κική Παπαδάκη μίλησε στην ΠΕΛΛΑNEWS, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «δεν αντιλαμβάνομαι αυτές τις λεγόμενες “προοδευτικές συνεργασίες” με άτομα που στο παρελθόν έδωσαν “πολιτικές εξετάσεις” και απέτυχαν”!

«Θεωρώ ότι υπάρχουν περιθώρια ανόδου του ποσοστού στις βουλευτικές εκλογές, με την ερμηνεία ενός μηνύματος, ότι αυτό που έρχεται, δεν έχει καμία σχέση με το παλιό που έφυγε». Αυτό είναι ένα από τα στάτους που δίνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΠΕΛΛΑNEWS η υποψήφια Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην Πέλλα Κική Παπαδάκη. Σε άλλο σημείο επισημαίνει πως «πιστεύω ακράδαντα ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. μπορεί να εκλέξει Βουλευτή στον Νομό Πέλλας», ενώ τονίζει ότι «στην πολιτική δεν κρίνεσαι μόνο εκ του αποτελέσματος, αλλά και για τη συνέχεια  στην ιδεολογική σου ταυτότητα».

~ Πως αποτιμάτε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών;

Χρειάστηκαν 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στη συνέχεια αφού ο κ. Τσίπρας εξόντωσε τον πολιτικό του εταίρο,μιας περίεργης «συμμαχίας», ΣΥΡΙΖΑ-και βουλευτών, που είχε ως βάση της πολιτικά ανταλλάγματα, με πιο έντονο αυτό του κ. Θεοχαρόπουλου που για 56 μέρες υπουργοποίησης του, διέλυσε ουσιαστικά την παράταξη που ήταν πρόεδρος, τη ΔΗΜΑΡ, για να μπορέσει επιτέλους ο κόσμος να εκφραστεί μέσα από τις κάλπες.

Η ετυμηγορία του Ελληνικού λαού ήταν εκκωφαντική για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε όσο πιο δυνατά μπορούσε «Τέλος μέχρι εδώ με τα ψέματα σας, τελειώσαμε μαζί σας, αποτελείτε το παρελθόν».

Τα μηνύματα είναι συγκεκριμένα: «ο λαός λέει όχι, σε πολιτικές που τον εξαθλιώνουν, που τον προδίδουν, που τον κάνουν να νιώθει αδικημένος, απέναντι σε αυτούς τους οποίους πίστεψε και που τελικά τον εξαπάτησαν».

Σε ό,τι αφορά το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ/ΠΑΣΟΚ, θεωρώ ότι υπάρχουν περιθώρια ανόδου του ποσοστού στις βουλευτικές εκλογές, με την ερμηνεία ενός μηνύματος, ότι αυτό που έρχεται, δεν έχει καμία σχέση με το παλιό που έφυγε. Τώρα, το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ/ΠΑΣΟΚ, προβάλλει ως τρίτη δύναμη, που σε κάθε περίπτωση δείχνει ότι όχι μόνο δεν επαναπαύεται σε ποσοστιαία νούμερα, αλλά αντιθέτως δείχνει στην πορεία ότι αυτό που επιδιώκει είναι να φέρει ακόμα περισσότερο κόσμο κοντά του, για να φέρουμε όλοι μαζί την αλλαγήπου χρειάζεται αυτός ο τόπος, με πρωταγωνιστή το κίνημά μας, που γνωρίζει τι σημαίνει αλλαγή και πόσο αυτή βοήθησε ουσιαστικά την Ελλάδα.

Στο νέο που έρχεται, το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ/ΠΑΣΟΚ δηλώνει παρόν και μπορεί να είναι ο γνήσιος εκφραστής των προοδευτικών πολιτών!

~ Εκτιμάτε ότι ο νομός Πέλλας, μπορεί να εκλέξει βουλευτή του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ;

Δεν το εκτιμώ, το πιστεύω ακράδαντα!Και αυτό το έχω δει η ίδια, στις συναντήσεις που έχω με τον κόσμο της Πέλλας.

Η επανασυσπείρωση του προοδευτικού κόσμου γύρω από το ΚΙΝΑΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και ειδικά μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών είναι εντυπωσιακή. Ο κόσμος δεν έχει ξεχάσει ότι το σπίτι του ήταν το ΠΑΣΟΚ και συσπειρώνεται σήμερα στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Η  πολυκατοικία του «ΣΥΡΙΖΑ» αφορούσε τελικά λίγους, και σίγουρα όχι τον απλό λαό. Αφορούσε όσους διέθεταν κότερα για να φιλοξενούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όσους έκαναν δουλειές κάτω από το τραπέζι και όλη εκείνη τη μερίδα του ΠΑΣΟΚ με την οποία είχε θυμώσει ο κόσμος και της χρέωνε τα λάθη του παρελθόντος. Βλέπετε εκείνοι γνώριζαν πως γίνεται η δουλειά και ήταν απόλυτα χρήσιμοι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι μάσκες πια έπεσαν και ο λαός ξέρει με ποιους είχε να κάνει.

Οι πιστοί πολιτικά στο κίνημά μας, βρίσκονται στις επάλξεις πάντα, ενώ ο κόσμος όλο και περισσότερο πιστεύει ότι μπορεί η Πέλλα να εκλέξει και πάλι βουλευτή, να αποκτήσει επιτέλους πάλι ο προοδευτικός κόσμος γνήσια έκφραση.

~ Πως  θα χαρακτηρίζατε το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Πέλλα;

Πιστεύω πως είναι αρκετά ισχυρό και πως θα εκτιμηθεί ανάλογα από τους πολίτες. Είναι ένα ψηφοδέλτιο αντιπροσωπευτικό των σύγχρονων απαιτήσεων και ιδιαίτερα προσαρμοσμένο στο διεκδικητικό πλαίσιο ενός Νομού, που εδώ και χρόνια αναζητά τις εφικτές λύσεις στα προβλήματα που τον απασχολούν.

Ελπίζω ότι οι συμπολίτες μου θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα.

~ Λέγεται ότι το ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποδυναμώσει το ΚΙΝΑΛ, θέλοντας αυτό να καταστεί πόλος έλξης ενός ισχυρού κεντροαριστερού σχήματος. Τι λέτε γι’ αυτό;

Θα μείνω σ’ αυτό που λέει ο κόσμος «ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει ακόμα πιο δυνατό!» δεν χρειάζεται να κρίνω την τακτική άλλων κομμάτων. Αυτή άλλωστε κρίνεται από το λαό και το πρώτο μήνυμα το έστειλε στις ευρωεκλογές.

Ωστόσο, πρέπει να τονίσω πως δεν αντιλαμβάνομαι αυτές τις λεγόμενες «προοδευτικές συνεργασίες» με άτομα που στο παρελθόν έδωσαν «πολιτικές εξετάσεις» και απέτυχαν! Ο κύριος Τσίπρας μάζεψε ότι του προσφερόταν από το ΠΑΣΟΚ μέσα στην αγωνία του μην καταρρεύσει. Τελικά το μωσαϊκό που έφτιαξε θύμιζε μαυσωλείο και όχι το νέο.

Θα ήθελε προσωπικά να τον ευχαριστήσω για αυτή την κίνηση του, γιατί μας επέτρεψε να καταδείξουμε στο λαό, ότι εμείς είχαμε τη δύναμη να αλλάξουμε και να αποβάλουμε όσους απομακρύνθηκαν από τις αξίες μας. Η αναντιστοιχία λόγων και πράξεων, ήταν τόσο έντονη που πραγματικά έπεσαν οι μάσκες, και φάνηκε σε όλο του το μεγαλείο ο θίασος του κ. Τσίπρα. Αυτοί που κατηγορούσαν κάποτε το ΣΥΡΙΖΑ, ως μέλη του ΠΑΣΟΚ, τώρα υπερθεματίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, για προφανείς λόγους.

Στην πολιτική δεν κρίνεσαι μόνο εκ του αποτελέσματος, αλλά και για τη συνέχεια  στην ιδεολογική σου ταυτότητα.

~ Στην Πέλλα, κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε την τραγικότητα των καταστροφών στις αγροτικές καλλιέργειες, που θα πάει όλο αυτό;

Όπως είπα και πριν λίγο καιρό με δημόσια δήλωση μου κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια και τα ίδια προβλήματα! Δυστυχώς πια, αποδεικνύεται στην πράξη η αναποτελεσματικότητα του μέτρου  της προστασίας των καλλιεργειών με ψεκασμούς από αέρος. Και μάλιστα μια μέρα μετά τη δήλωση μου ήρθε να με επιβεβαιώσει και ο νυν πρόεδρος του ΕΛΓΑ ότι δεν μπορούσαν οι ψεκασμοί από αέρος να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο φαινόμενο. Είναι επιβεβλημένη η επαναξιολόγηση της αποτελεσματικότητας αυτού του μέτρου, οι αγρότες πληρώνουν πολύ μεγάλα ποσά για ένα μέτρο που κανείς δεν έχει εξετάσει την αποτελεσματικότητα του.

Επίσης είναι επιβεβλημένη η άμεση τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να μπορεί να διευρυνθεί η περίοδος κάλυψης των καλλιεργειών του νόμου μας, προκειμένου οι παραγωγοί να μην βρίσκονται στο κενό και να συρρέουν στα πολιτικά γραφεία παρακαλώντας για αυτό που είναι δίκαιο και θα έπρεπε να το λαμβάνουν άμεσα. Πιστεύω ότι το χρέος αυτού που θέλει να εκφράσει τον πολίτη και ζητάει την ψήφο του, είναι να πιέζει ώστε να γίνουν οι αλλαγές πριν καν ο πολίτης φτάσει στο γραφείο του.

Ως πότε θα συντηρείτε αυτό το περίφημο γαϊτανάκι : Να γίνουν οι καταστροφές, να περάσουν οι βουλευτές για να δουν το μέγεθός τους, να στείλουν τον ΕΛΓΑ για εκτιμήσεις και αποζημιώσεις, τις οποίες οι αγρότες θα πάρουν σε ένα χρόνο;

Ως πότε κάποιοι θα αδρανούν γιατί το βλέπουν ως τον καλύτερο τρόπο για να συντηρούν την εκλογική τους πελατεία. Οι αγρότες μας δεν πρέπει να είναι «όμηροι βουλευτών και της κρατικής μηχανής»!

Η αντιχαλαζική προστασία είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο και θα πρέπει να εφαρμοστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Όπου όμως δεν είναι εφικτό να εφαρμοστεί λόγο ανάγλυφου του εδάφους ή τρόπου καλλιέργειας θα πρέπει ο παραγωγός να αποζημιώνεται άμεσα και σύμφωνα με τη ζημιά που έχει πάθει. Πληρώνει για να του παρέχεται αυτή η ασφάλεια δεν του την κάνει κάποιος δώρο. Υπάρχει τρόπος να δίνονται οι αποζημιώσεις και εντός του ίδιου έτους που γίνεται η ζημιά.

~ Ποια είναι η Κική Παπαδάκη και τι εκφράζει η δική σας υποψηφιότητα;

Είμαι και εγώ ένα από τα νέα παιδία που έχει ο νομός μας που προσπαθούμε να επιβιώσουμε στην παρατεταμένη οικονομική κρίση. Αποτελώ μέρος της γενιάς που τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Ξεκίνησα τις πρώτες σπουδές μου στο  Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Γρήγορα με κέρδισε η αγάπη για την αναζήτηση της επιστήμης και η συνεχής αναβάθμισής της την οποία υποστήριξα μέσα από διαρκείς σπουδές στον τομέα των κοινωνικών, ανθρωπιστικών και οικονομικών σπουδών. Ως παιδί η ίδια της Δια Βίου Μάθησης υπηρέτησα και υπηρετώ τις επιστημονικές μου αρχές μέσα από μεταπτυχιακές,διδακτορικές διατριβές και διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις. Παράλληλα αγαπώ τη  μαχητική εργασία γιατί αποτελεί πηγή ζωής και έκφρασης. Η αγάπη μου για τον τόπο και η επιστημονική μου διεύρυνση με οδήγησε στην εποχή της κρίσης να τολμήσω να δημιουργήσω εταιρεία με αγροτικά και αναπτυξιακά προγράμματασε όλο το νομό με γραφεία στη Σκύδρα και στην Έδεσσα. Η πολυετής άλλωστε βαθιά και αυστηρά τεχνοκρατική μου εμπειρία σε επιτελικές θέσεις ευθύνης  προγραμμάτων Υπουργιών όπως το Ανάπτυξης, το Αγροτικής και το Παιδείας μέσω πάντα διαγωνισμών ΑΣΕΠ μου έδωσε τη δυνατότητα να τα υποστηρίζω αποτελεσματικά.

Η αγάπη όμως για τα κοινά πάντα με εξέφραζε. Συμμετείχα από παιδί πάντα σε ομάδες και συλλογικά σχήμα καθώς πιστεύω ακράδαντα πως το όλον είναι πάντα κάτι περισσότερο από το σύνολο των μερών του.

Ασχολήθηκα με το ΠΑΣΟΚ μέσα από την ενεργό μου συμμετοχή στην ΠΑΣΠ και στην νεολαία ΠΑΣΟΚ. Το 2015 σε μια πολύ κρίσιμη για τον χώρο μου, περίοδο που ελάχιστοι είχαν την δύναμη και την αντοχή να φωνάζουν είμαι ΠΑΣΟΚ, εκπροσώπησα  δίχως φόβο και με πάθος και υπερήφανα ,ως Υποψήφια Αντιπεριφεριάρχης ΠΑΣΟΚ ΠΕΛΛΑΣ, το κίνημά μου.

Σήμερα που ο κόσμος δεν πιστεύει στην πολιτική και θεωρεί πως όλα ίδια είναι και εάν δεν είσαι από τζάκι κανείςδεν μπορεί να επιβιώσει  από μόνος του, έρχομαι να πω. «Αφού εγώ μπορώ , μπορεί και το δικό σου παιδί να πάει μπροστά.» Αποτελώ μέλος μια κλασσικής ελληνικής οικογένειας πουεργάζεται σκληρά για να επιβιώσει. Κανένας από την οικογένεια μου δεν είχε ποτέ ουδεμία σχέση με την πολιτική και ούτε πολιτικές γνωριμίες και συχνά την φοβόταν κιόλας. Εγώ όμως  είχα το μεράκι, που μπορεί να έχει και το δικό σου παιδί και αξίζει να προχωρήσει γιατί πολύ απλά εκφράζει έναν από όλους εμάς.

Είμαι μέλος της κοινωνίας της Πέλλας, την οποία επιθυμώ να εκφράσω με τον πιο δυναμικό τρόπο.

~ Ποιο είναι το μήνυμά σας ενόψει των εκλογών;

Η ψήφος είναι δύναμη στα χέρια των πολιτών, η αποχή δεν είναι η λύση μόνη διέξοδος αποτελεί η συμμετοχή. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ - ΠΑΣΟΚ και προσωπικά εγώ, δεν επιδιώκω μια ψήφο διαμαρτυρίας, αλλά μια θετική ψήφο, που θα μου δώσει τη δυνατότητα να εκπροσωπήσω τον κόσμο που πιστεύει σε εμάς, στις ιδέες μας, στο πρόγραμμα μας για την ανοικοδόμηση της χώρας. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διακυβέρνηση του ώθησε τον προοδευτικό κόσμο να αναζητά εναλλακτικές λύσεις προς τη ΝΔ.

Μπρος στη συντήρηση που έρχεται να ορθώσει στη χώρα μας  η ΝΔ, το ΚΙΝΑΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον μοναδικό  πόλο πραγματικά προοδευτικής έκφρασης στον τόπο μας. Πραγματικά θέλουμε τη χώρα μας, ως μια χώρα επιδομάτων, ως μια χώρα που θα αφορά η ανάπτυξη τους τσιφλικάδες ή ως μια χώρα που τα παιδιά μας θα έχουν ίσες ευκαιρίες για να αναδείξουν τις ικανότητες τους;

Ξέρουμε τί εκφράζει η κάθε πολιτική δύναμη και ξέρουμε τί μπορεί να κάνει καλά. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ και έχει βαθιά χαραγμένο μέσα στο DNAτου τις αξίες για ίσες ευκαιρίες και για ανάπτυξη της μεσαίας τάξης.

Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε σκληρά για τον τόπο μας και για τη χώρα μας. Κοιτάζω στα μάτια τους πολίτες και τους λέω ξεκάθαρα εμπιστευτείτε μας, η νεότερη γενιά στελεχών μας τιμά το παρελθόν μας, αλλά παράλληλα έχει όραμα για το μέλλον του τόπου μας που αφορά όλους σας.