Ποιο είναι το πραγματικό δίλημμα της Κυριακής των εκλογών; | PellaNews

Ποιο είναι το πραγματικό δίλημμα της Κυριακής των εκλογών;

Της Ραχήλ Αλεξανδρίδου

Αν η πολιτική μιας χώρας ήταν όλο κι όλο ένα «πηγαδάκι» στο πανεπιστήμιο, στο Ζάππειο ή στο καφενείο, ο Τσίπρας και ο Άδωνις θα ήταν δικαιωματικά οι ισχυρότεροι μονομάχοι και ... όλοι εμείς οι υπόλοιποι θα πηγαίναμε «κατά διαόλου» (δεν αναφέρομαι στον Μητσοτάκη γιατί ακόμα και ο ίδιος καταλαβαίνει ότι δεν πιάνει ούτε τη βάση)! Ευτυχώς όμως δεν είναι. Σίγουρα όχι για μια ευρωπαϊκή, σύγχρονη χώρα, όπως θέλουμε την Ελλάδα. 
 
Στην πραγματικότητα η μόνη αξία των λαοπλάνων είναι εσωκομματική σε τελευταία ανάλυση. Φανταζόσασταν τον Αλαβάνο να κάνει τη λαϊκιστική καμπάνια του 2014-2015 ή τους καουμποϊσμούς με τον Βαρουφάκη; Ή φαντάζεται κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα και αύριο χωρίς τον κ. Τσίπρα; Μην κουράζεστε, σε λίγες βδομάδες θα δείτε ότι είναι αδύνατο να υπάρξει αυτό το κόμμα χωρίς τον αρχηγό του. Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα για ένα κόμμα της αριστεράς. Η προσωποκεντρικότητα. Το ΠΑΣΟΚ τις πέρασε αυτές τις «παιδικές» ασθένειες δεκαετίες πριν. Όπως ξεπέρασε και την επικίνδυνη γοητεία του λαϊκισμού που ακόμα διακατέχει τη δεξιά. 

Οι λαοπλάνοι ένα πράγμα κάνουν καλά. Ξεγελούν και αποχαυνώνουν. Με την προσωπική τους γοητεία απομακρύνουν από την ουσία των πραγμάτων. Θέλουν πολίτες που δεν ψάχνουν το αληθινό, το πραγματικό, αλλά γοητεύονται από τις αυταπάτες. Ενίοτε και τις απάτες. 

Η Ελλάδα έχει πληρώσει τις αυταπάτες σκληρά, είναι τραυματισμένη με πολίτες στα όριά τους και πρέπει να κάνει πολύ προσεκτικά βήματα για να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Χρειάζεται μία κοινωνία ενωμένη και ανθεκτική, μακριά από τις διχαστικές κραυγές που προσπαθούν να επιβάλουν οι λαοπλάνοι. 

Και γι αυτό επιμένω στην αξία αυτής της ψήφου υπέρ του ΚΙΝΑΛ. Με το Κίνημα Αλλαγής στηρίζουμε πολιτικές, όχι πολιτικούς. Στηρίζουμε κοινωνική πολιτική και ανάπτυξη μαζί, όχι λαϊκιστικές κορώνες και επιδοματικές πολιτικές ενάντια στην ανάπτυξη. Στηρίζουμε σοβαρότητα και συνέπεια, όχι κομήτες που αποσπούν τον έπαινο του κυρίου Σόιμπλε για την καλή τους συμπεριφορά. Στηρίζουμε αυτούς που αποδεδειγμένα και με κόστος βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. 

Η Ελλάδα του αύριο έχει προοδευτική ταυτότητα, με ένα κοινωνικό κράτος που δεν αφήνει κανένα πολίτη πίσω. Έχει δυνατή μεσαία τάξη και στηρίζει δημόσια παιδεία και υγεία, ασφάλεια και σύγχρονη διοίκηση. Έχει στιβαρή αγροτική πολιτική. Παράγει, μεταποιεί και εμπορεύεται μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα του κόσμου και για αυτό πλουτίζει. Η Ελλάδα του αύριο βασίζεται στις δυνάμεις της και όχι σε επικίνδυνες ακροβασίες και πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες ενός πολύπαθου λαού. Η Ελλάδα του αύριο κρατά τα παιδιά μας στον τόπο μας και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να επιστρέψουν αυτοί που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν. 

Η Ελλάδα του αύριο χρειάζεται λογική, υπευθυνότητα, συνέπεια και προοδευτική κατεύθυνση για να βγει από την κρίση. Χρειάζεται ανάχωμα στον λαϊκισμό αριστερής και δεξιάς κοπής. Χρειάζεται ένα κόμμα εξουσίας που θα πολιτεύεται με πατριωτικό καθήκον και ταυτόχρονα θα υπερασπίζεται το κοινωνικό συμβόλαιο που καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου. 

Ναι, υπάρχει δίλημμα την ερχόμενη Κυριακή αλλά αυτό δεν είναι Αλέξης ή Κυριάκος, αλλά ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες.