close search results icon

2ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας: Φιλοξενία μαθητών από την Ισπανία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

2ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας: Φιλοξενία μαθητών από την Ισπανία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

2ο ΓΕΛ ΕΔΕΣΣΑΣ «ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΡΤΟΜΑΖΙΔΗΣ»

«Φιλοξενία μαθητών από την Ισπανία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+»

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ KA122 2023-1-EL 01-KA122-SCH-000126432 με τίτλο «Εξοικειωνόμαστε με τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης (Getting familiar with SDG’s)» το 2ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας υποδέχτηκε μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου IEL Alcrebite από την πόλη Baza της Ισπανίας στο διάστημα από τις 9 έως τις 15 Απριλίου 2024.

Οι μαθητές των δύο σχολείων, αφού ενημερώθηκαν για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης με παρουσιάσεις και βίντεο, εργάστηκαν πάνω σ’ αυτή τη θεματική. Στις ομαδικές δραστηριότητες που ακολούθησαν οι μαθητές αξιοποίησαν ψηφιακές εφαρμογές, όπως το wordart, padlet, Kahoot, genially, τη φαντασία και την καλλιτεχνική τους έμπνευση και δημιούργησαν μουσική, αφίσες, σκίτσα και ποιήματα για τη βιωσιμότητα και την αειφορία.

Στο διάστημα της παραμονής της ομάδας Erasmus στην Έδεσσα γίναμε δεκτοί από τον Δήμαρχο της πόλης, κ. Τσεπκεντζή Ι. και τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κ. Μπόγια Α., οι οποίοι με χαρά μας ξενάγησαν στη βιοκλιματική ταράτσα του Δημαρχείου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, συζήτησαν μαζί μας για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συγκρίνοντας τις δύο χώρες και μας πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα.

Στη συνέχεια είχαμε τη χαρά να συνδυάσουμε το πρόγραμμα Erasmus+ με μια επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας και Γιαννιτσών. Με την καθοδήγηση των υπευθύνων ΚΕΠΕΑ οι μαθητές γνώρισαν μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια τρόπους επαναχρησιμοποίησης υλικών και αξιοποίησης των απορριμμάτων. Βγήκαν στο Πάρκο των Καταρρακτών και έπαιξαν μουσική με την πρωτότυπη ‘’μπάντα των απορριμματοφόρων’’.

Σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Έδεσσα είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας στα αξιοθέατα της πόλης μας και των γύρω περιοχών. Τέλος επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη και τους αρχαιολογικούς χώρους της Πέλλας και της Βεργίνας, απ’ όπου έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Διοργανωτές και εμψυχωτές της δράσης ήταν ο Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Έδεσσας κ. Πούτης Ιωάννης και οι καθηγήτριες Σαμαρά Έλλη, Βάκκου Ελένη, Κουτσουρά Γεωργία και Ψάλτου Φωτεινή. Αρωγοί στις δράσεις μας στάθηκαν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας καθώς και ο Δήμος Έδεσσας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ "ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΡΤΟΜΑΖΙΔΗΣ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ