close search results icon

ΑΒ Βασιλόπουλος: Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο σούπερ μάρκετ στο Άγιον Όρος – Πότε θα λειτουργήσει

ΑΒ Βασιλόπουλος: Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο σούπερ μάρκετ στο Άγιον Όρος – Πότε θα λειτουργήσει

Έως τις αρχές Μαρτίου του 2024 εκτιμάται ότι θα ανοίξει τις πόρτες του το σούπερ μάρκετ της ΑΒ Βασιλόπουλος, στο Άγιον Όρος, το οποίο εντάσσεται στις συνολικές επενδύσεις, ύψους 181 εκατ. ευρώ που έχει ανακοινώσει η εταιρεία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Πρόκειται για το πρώτο κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην περιοχή Καρυές της Χαλκιδικής, καθώς μέχρι σήμερα λειτουργούν μόνο μικρά παντοπωλεία. Το νέο κατάστημα εντός της Αθωνικής πολιτείας θα στεγάζεται σε ισόγειο χώρο κτιρίου πολλαπλών χρήσεων, έκτασης περίπου 400 τ.μ. – 500 τ.μ., το οποίο ανήκει στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας και το έχει μισθώσει η ΑΒ Βασιλόπουλος, επενδύοντας διαρκώς στη διεύρυνση του δικτύου της με νέα σημεία πώλησης. Θα απασχολεί προσωπικό κυρίως από τις μονές του Αγίου Όρους και όπως είναι αναμενόμενο θα αποτελείται μόνο από άνδρες.

Όπως λοιπόν, πληροφορείται το ThessToday.gr, οι κατασκευαστικές εργασίες στο χώρο είναι σε εξέλιξη και το σημείο πώλησης που θα εξυπηρετεί τόσο τους κατοίκους της Αθωνικής πολιτείας όσο και τους χιλιάδες ετήσιους επισκέπτες δεν θα είναι έτοιμο πριν τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Αναφορικά με τα προϊόντα που θα περιλαμβάνει και θα προσφέρει το σούπερ μάρκετ της πολυεθνικής εταιρείας, θα είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της περιοχής ενώ στα ράφια θα διατίθενται και τοπικά προϊόντα.

Ο κύκλος εργασιών της

Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία της ΑΒ Βασιλόπουλος, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 1,98 δισ. ευρώ έναντι 1,96 δισ. ευρώ το 2021. Τα λειτουργικά της κέρδη συρρικνώθηκαν στα 20,143 εκατ. ευρώ αλλά τα κέρδη, ύψους 30,73 εκατ. ευρώ του 2021 μετατράπηκαν σε ζημίες 2,4 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά -108,06% ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για το έτος 2023 εκτιμάται ότι ο τζίρος της εταιρείας θα κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2022.

Όπως όμως, έχει ήδη αναφέρει σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, κ. Νίκος Λαβίδας, η εταιρεία που κατέγραψε ζημία, ύψους 2,1 εκατ. ευρώ και οριακή άνοδο τζίρου το 2022 η οποία δεν ήταν μια καλή χρονιά, επιδιώκει την επιστροφή της στην κερδοφορία στηριζόμενη σε τρεις βασικούς πυλώνες, τιμές, ποικιλία και εξυπηρέτηση. Παράλληλα, υλοποιεί και ένα δυναμικό πλάνο ανάπτυξης που ξεκίνησε το 2023 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2025 με την αναβάθμιση του δικτύου της και των υποδομών της. Σύμφωνα εξάλλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο, η αύξηση του τζίρου αλλά και η επιστροφή στην κερδοφορία αποτελούν προτεραιότητες της εταιρείας, η οποία προχώρησε και στη σύναψη ανεξασφάλιστου πενταετούς ομολογιακού δανείου, ύψους 70 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθεί το επενδυτικό της πλάνο.

Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο της ΑΒ Βασιλόπουλος αριθμεί μέχρι σήμερα άνω των 635 καταστημάτων, εκ των οποίων 242 franchise που αποτελούν βασικό μοχλό ανάπτυξής της και 14 cash & carry.

thesstoday.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ