close search results icon

Αδέσποτα Σκύδρας: Να ναι καλά η Δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και ο βουλευτής …. ααα «βοηθάει» και η φιλοζωική!

Αδέσποτα Σκύδρας: Να ναι καλά η Δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και ο βουλευτής …. ααα «βοηθάει» και η φιλοζωική!

Το 2ο, 3ο και 4ο θέμα της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας αφορούσε την έγκριση για την αποδοχή χρηματοδότησης 24.000ευρώ περίπου από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και 9.000ευρώ περίπου από το Υπουργείο Εσωτερικών απευθείας. Χρήματα που κατευθύνονται, σύμφωνα με τις εισηγήσεις για προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης και υπηρεσίες στείρωσης καθώς και προμήθεια εμβολίων και φαρμακευτικών ουσιών.

skydra-pellanews20230312-092408.jpg
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο σήμερα υπάρχουν περί τα 150 ζώα στον χώρο φιλοξενίας δίπλα στο πρώην στρατόπεδο
Ένα θέμα που σαφώς δε συνάντησε την αντίρρηση κανενός με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, στην πρώτη του τοποθέτηση στην αίθουσα του ΔΣ ως υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα να κρίνει ότι πάνω απ’ όλα και πρώτον απ’ όλους έπρεπε να ευχαριστήσει έναν βουλευτή, ο οποίος, σύμφωνα με τη δήλωση του, τους βοήθησε να πάρουν αυτά τα χρήματα. Και στη συνέχεια, τόσο ο ίδιος όσο και η Δήμαρχος εκθείασαν το έργο που κάνει η δημοτική αρχή στο θέμα των αδέσποτων αναπτύσσοντας μια συζήτηση και κατευθύνοντας τη θεματολογία εκεί όπου ακριβώς ήθελαν (μόνοι τους μιλούσαν άλλωστε) μη παραλείποντας, βεβαίως, να τονίσουν ότι η πηγή του κακού είναι ο ασυνείδητος πολίτης που παρατάει τα σκυλιά του και μάλιστα ο Δήμος Σκύδρας είναι μια περιοχή που πολλοί καταλήγουν γι’ αυτή την «καταδικαστέα» επιλογή τους.
skydra-pellanews20230312-093131.jpg
Τα αδέσποτα αφού στειρωθούν επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον, από εκεί δηλαδή που περισυλλέχθησαν, όπως πχ πάρκα


Βέβαια, αν ο πολίτης του Δήμου Σκύδρας είναι ευχαριστημένος όλα αυτά τα χρόνια από την αντιμετώπιση των αδέσποτων (ένα μόνιμο και άλυτο πρόβλημα πάραυτα) από τη δημοτική αρχή το ξέρει ο καθένας ξεχωριστά από τα όσα βλέπει και βιώνει.

Στην Πέλλαnews παρακολουθώντας πολλά χρόνια το συγκεκριμένο ζήτημα δεχόμενοι παράπονα, προτάσεις και επιβραβεύοντας πολλές φορές πρωτοβουλίες έχουμε άποψη και πιστεύουμε ότι γίνεται προσπάθεια, το μεγαλύτερο μερίδιο της οποίας, όμως, ανήκει στους λιγοστούς εθελοντές του φιλοζωικού σωματείου που αφιερώνουν τη ζωή τους στην περιποίηση και περίθαλψή των ζώων.

Κι επειδή συζητήσεις σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τα αδέσποτα δε γίνονται συχνά (μεγάλο λάθος) είναι ατόπημα από έναν αντιδήμαρχο, που σήμερα είναι κι αύριο δεν είναι, να παίρνει για πρώτη φορά το μικρόφωνο και να μην αναφέρεται στους συμπολίτες του της φιλοζωικής.

Παρακολουθώντας το βίντεο από τη συνεδρίαση νομίζει κάποιος ότι στη Σκύδρα, παρά τα πολλά αδέσποτα η κατάσταση είναι ιδανική χάρη στον αντιδήμαρχο και στη Δήμαρχο και στον βουλευτή που τους βοήθησε να πάρουν μερικές χιλιάδες ευρώ. Και η Δήμαρχος –και σωστά κάνει- θυμίζει με έμφαση ότι ο πολίτης δεν έχει συνείδηση για το τι πράττει αποδίδοντας του την πρωταρχική ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί χρόνια τώρα, ξεχνώντας, όμως, να θυμίσει ότι ο Δήμος είναι αρμόδιος να επιλύσει το ζήτημα. Ξεχνάει ή δεν θέλει να το φέρει στη συζήτηση ότι χωρίς το φιλοζωικό σωματείο η κατάσταση θα ήταν άκρως ανεξέλεγκτη. Πόσες φορές στο παρελθόν τα λιγοστά αυτά άτομα, που είναι στην κυριολεξία ήρωες, έφτασαν στο «αμήν» λέγοντας μάλιστα ότι τα παρατάνε. Ε δεν μπορείς, λοιπόν, να μην επικεντρώνεις την κουβέντα γύρω από αυτή την ομάδα και να περιαυτολογείς για λεφτά που διεκδίκησες όταν οι περισσότεροι Δήμοι, είναι η αλήθεια, μέσω του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ και με τη βοήθεια αν θέλετε του κάθε τοπικού βουλευτή ενισχύουν τα ταμεία τους για στειρώσεις και εμβόλια.

Θυμήθηκε, επίσης, η Δήμαρχος το δίκτυο κτηνιάτρων και τις ενέργειες που έχουν κάνει, μαζί και το φιλοζωικό σωματείο, να έρθει στη Σκύδρα. Σ’ αυτό το σημείο ο αντιδήμαρχος άκουσε για το σωματείο και χαμηλόφωνα σημείωσε: «βοηθάει, βοηθάει». Λες και του κάνουν χάρη. Αυτοί οι συμπολίτες μας με τη στάση ζωής που τηρούν για το θέμα των ζώων είναι οι πρώτοι αν όχι οι μοναδικοί που πρέπει να ευχαριστούμε όλοι μαζί καθημερινά και πριν από κάθε κουβέντα μας για το ζήτημα.

Πάντως, για το δίκτυο κτηνιάτρων, από την επίσημη ενημέρωση που υπάρχει, έχει έρθει στη Σκύδρα το διάστημα 21-22 Μαΐου 2016. Εκτός κι αν έχει ξαναέρθει κι άλλη φορά και δεν δημοσιοποιήθηκε η επίσκεψη.

Για όσους δεν το γνωρίζετε ο αντιδήμαρχος που έχει επιφορτιστεί με το θέμα των αδέσποτων από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 είναι ο Σταματέλλος Γεώργιος και ο βουλευτής που «έτρεξε» να ευχαριστήσει ο Λάκης Βασιλειάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ