close search results icon

Αφοπλιστικές φωτογραφίες από την «μπλε πανσέληνο» στην Ελλάδα και στον κόσμο

Αφοπλιστικές φωτογραφίες από την «μπλε πανσέληνο» στην Ελλάδα και στον κόσμο

Την εμφάνισή του έκανε το βράδυ της Τετάρτης στον ουρανό το «μπλε φεγγάρι», η δεύτερη πανσέληνος του Αυγούστου, με το φαινόμενο να κορυφώνεται απόψε και τις εικόνες από την Ελλάδα, αλλά και άλλα σημεία του κόσμου, να μαγεύουν.

Να υπενθυμίσουμε ότι το δεύτερο ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου γιορτάζουν απόψε μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει τις εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία απόψε Πέμπτη 31 Αυγούστου, σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κυρίως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις, τις οποίες διοργανώνουν οι Υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, πολλές σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους.

Σημειώνεται ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν περιλαμβάνεται στις εκδηλώσεις της πανσελήνου του Αυγούστου 2023, όπως ενημέρωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Αθηνών. Κατά συνέπεια, δεν θα είναι ανοιχτός για το κοινό τις βραδινές ώρες της πανσελήνου, την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Δείτε μοναδικές εικόνες από την υπερπανσέληνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ